Εξετάζεται η διεύρυνση του επιδόματος παιδιού για κάποιες ομάδες που θα το έχουν ανάγκη, όπως δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 η υφυπουργός Πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου.

Το υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων έχει το προνοιακό κομμάτι το οποίο έχουμε το επιδοματικό κομμάτι, δηλαδή πως μπορούμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Εκεί είναι ο κεντρικός σχεδιασμός στηρίζεται επί το πλείστον στην ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας, το δημογραφικό ζήτημα είναι ένα ζήτημα το οποίο δεν πρέπει να αφορά πλέον κόμματα και ιδεολογίες είναι ένα ζήτημα εθνικής επιβίωσης

Στο επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε γέννα, που θα ξεκινά από 1/ 1/ 2020 αναφέρθηκε κ. Μιχαηλίδου, για το οποίο άφησε ανέφερε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο διεύρυνσης του επιδόματος για κάποιες ομάδες. «Το κοιτάζουμε, σε ποιους θα διευρυνθεί, αν διευρυνθεί», ενώ τόνισε πως σίγουρα για πολύ μεγάλα εισοδήματα, δεν θα δοθεί.

Ερωτηθείσα η υφυπουργός, σχετικά με το ενδεχόμενο να μπουν εισοδηματικά κριτήρια στην καταβολή του επιδόματος, η κ. Μιχαηλίδου απάντησε είναι κάτι που έχουμε στο μυαλό μας και εξετάζεται έτσι ώστε να προσδιορίσουμε με σαφήνεια και αποτελεσματικότητα το ποσοστό αυτό στο πάνω στρώμα του εισοδήματος των συμπολιτών μας, που δεν θα λαμβάνουν το ποσό αυτό. Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για να δούμε ποιο θα είναι το ποσοστό εκείνων με πολύ υψηλό εισόδημα- που όλοι καταλαβαίνουμε για να υπάρχει μία αίσθηση δικαίου -δεν πρέπει να λαμβάνουν το επίδομα αυτό. Και να δούμε, αν για κάποιες οικογένειες με χαμηλό εισόδημα ή περισσότερα παιδιά να γίνει κάτι ακόμα.

Σχετικά με τις κοινωνικές δομές, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην επίσκεψή της στο χώρο του **συνΑθηνά στη Βαρβάκειο **και την εθελοντική ομάδα Steps, για το οποίο είπε πως είναι ένα έργο πραγματικό αξιέπαινο. Κάθε Τετάρτη και Κυριακή απόγευμα στην στέγη του συνΑθηνά η ομάδα Steps οργανώνει δράσεις που στόχο έχουν την αξιοπρεπή διαβίωση των αστέγων. Από τη παροχή πρώτων βοηθειών σε όποιον έχει ανάγκη, το πλύσιμο των ρούχων, το μπάνιο, ένα κούρεμα, το ζεστό φαγητό, το παιχνίδι με τα παιδιά μέχρι την παροχή νομικών συμβουλών και την ενημέρωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα.