ΑΡΘΡΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μόρια Ένα «σύνθημα» που απειλεί να βυθίσει στο χάος ολόκληρη την χώρα!


Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Ας μην συζητούμε για τα αυτονόητα σαν να είναι αμφισβητήσιμα ζητήματα.

Οι αναταραχές και οι καταστροφές στην Μόρια ήταν πλήρως υποκινούμενες και προσχεδιασμένες.

Για να ξέρουμε τι λέμε, αυτό που έγινε στην Μόρια δεν είναι ανθρωπιστική κρίση. Όχι τώρα τουλάχιστον. Ανθρωπιστική κρίση υφίσταται εδώ και μια δεκαετία από τους άθλιους χειρισμούς στα θέματα του μεταναστευτικού, από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις.

Κυβερνήσεις που λειτουργούσαν δουλικά προς τις ξένες υπερδυνάμεις και υπερφόρτωναν για δέκα χρόνια τα ακριτικά νησιά (αλλά και την ενδοχώρα) αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις των ντόπιων που συνεχώς εξέπεμπαν κραυγές αγωνίας για μια κοινωνικοπολιτισμική βόμβα που έμοιαζε έτοιμη να σκάσει από μέρα σε μέρα.

Οι ρίζες της ανθρωπιστικής κρίσης ξεκίνησαν να διαμορφώνονται από την πολυετή άκαμπτη στάση της ηγεσίας της Ε.Ε με χώρες που κερδοσκόπησαν εις βάρος της χρεοκοπημένης Ελλάδας, μπόλιασαν τον Ελληνικό λαό (με την ακάματη συνδρομή των κυβερνώντων μας) με το δηλητήριο της εθνικής ενοχής, φτωχοποίησαν μια ολόκληρη χώρα, έφεραν την ανθρωπιστική κρίση πρώτα στους ίδιους τους Έλληνες και αντί να φροντίσουν να την αντιμετωπίσουν, πάτησαν επάνω σε αυτήν και απαίτησαν από τις κυβερνήσεις μας να μετατρέψουν όλη την χώρα σε μια αποθήκη που θα στοιβάζει όλα τα σπασμένα των μεγάλων καρχαριών της Δύσης που βομβάρδιζαν και λεηλατούσαν την Μέση Ανατολή.

Ανθρωπιστική κρίση λοιπόν υφίσταται – πρώτα απ’ όλα ο Ελληνικός λαός – που αποτελεί τον τελευταίο τροχό της αμάξης μέσα σε αυτό το διακρατικό σκηνικό που έχει στηθεί την τελευταία δεκαετία. Οι λαθρομετανάστες ήρθαν και συνεχίζουν να έρχονται σε μια χώρα που βρίσκεται σε κρίση και παραμένουν εδώ γιατί καμία άλλη χώρα της Ε.Ε δεν δέχεται να βγάλει το φίδι από τον τρύπα και να προσφέρει αποτελεσματικές λύσεις. Ήταν λοιπόν μοιραίο να δημιουργηθεί ανθρωπιστική κρίση και σε αυτό το ετερόκλητο πλήθος. Η Ελλάδα δεν είναι ούτε πλούσια χώρα, ούτε έχει φιλικές γειτονικές χώρες, ούτε διανύει περίοδο σταθερότητας.

Οι εικόνες με μετανάστες να κοιμούνται σε νεκροταφεία και εκκλησίες μπορεί μεν να είναι αποκαρδιωτικές, μπορεί μεν να δίνουν τροφή για αλαλαγμούς σε «φιλάνθρωπους» δικαιωματιστές μίας ταχύτητας (που μάλλον δεν έτυχε να δουν ποτέ στην ζωή τους άστεγους Έλληνες), αλλά –για να μην παρανοήσουμε εντελώς – οφείλουμε να τους ενημερώσουμε πως η ουσία δεν βρίσκεται στο αποτέλεσμα ενός γεγονότος, αλλά στα αίτια του.

Τι λοιπόν οδήγησε τον λαθρομετανάστη να κοιμάται δίπλα στους τάφους;

Σύμφωνα με σημερινά και αδιάψευστα δημοσιεύματα, μέσα σε τέσσερις κλειστές ομάδες του Facebook καλλιεργήθηκε το κλίμα για την εξέγερση που έγινε στην Μόρια. Στις συγκεκριμένες ομάδες έμπαιναν καθημερινά και συνομιλούσαν αλλοδαποί που διαμένουν στη Μόρια, ενώ μέλη των συγκεκριμένων γκρουπ ήταν αλληλέγγυοι, μέλη ΜΚΟ, κάποιες από τις οποίες δεν δραστηριοποιούνται πια στο νησί, αλλά και αλλοδαποί που διαμένουν σε χώρες του εξωτερικού.

Ο κορονοϊός και το ενδεχόμενο, αν εμφανιστούν θετικά κρούσματα, να πρέπει να μπουν σε απομόνωση, ήταν κυρίαρχο θέμα συζήτησης ανάμεσα στα μέλη αυτών των ομάδων, με κάποιους να υποκινούν τους αλλοδαπούς ότι πρέπει «να αντιδράσουν και να αντισταθούν» σε περίπτωση που επιλεγεί η λύση της απομόνωσης για τα θετικά κρούσματα.

Απολύτως προσχεδιασμένο λοιπόν, αυτό που έγινε. Οπότε τελειώνουν και οι συζητήσεις για τυχαίο καταστροφικό γεγονός.

Όταν επί μήνες φωνάζουμε να ελεγχθούν πλήρως όλες οι δράσεις των ΜΚΟ που δρουν είτε στην Ελληνική επικράτεια, είτε από μακριά, μας αποκάλεσαν «συνωμοσιολόγους». Φαίνεται όμως πως η κυβέρνηση προτιμά να βρίσκεται σε εγρήγορση για να παρακολουθεί και να διώκει ποινικά διαδικτυακές ομάδες που αποτελούνται από ανήσυχους γονείς που αγωνιούν για τις ζωές των παιδιών τους, παρά να αντιμετωπίζει έγκαιρα και αποτελεσματικά ομάδες που προωθούν στο internet τον ισλαμικό εξτρεμισμό και την οργανωμένη αποσταθεροποίηση της χώρας μας!

Ενώ οι Υπουργοί μας ασχολούνται με το… ποιος φοράει μάσκα και ποιος όχι, οι πράκτορες της ΜΙΤ και σκιώδεις ΜΚΟ αλωνίζουν στο διαδίκτυο ασχολούμενοι με πιο σοβαρά πράγματα.

Θα αναρωτηθεί ίσως κάποιος: πως ξέρουμε πως ήταν η ΜΙΤ πίσω από αυτό το γεγονός; Δεν το ξέρουμε. Αλλά γνωρίζουμε με σιγουριά πως ο Ερντογάν είναι θιασώτης της εργαλειοποίησης των μεταναστών. Και αυτών που βρίσκονται εντός της χώρας του, αλλά και αυτών που βρίσκονται εκτός…

Πέρα λοιπόν από την ανθρωπιστική κρίση (κάποιων) ανθρώπων που δεν φταίνε σε τίποτα, πέρα από τα μικροκομματικά παιχνίδια, πέρα από την υποκριτική στάση της Ε.Ε, ας αναγνωρίσουμε πως αυτό που έγινε είναι πρωτίστως ΘΕΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

Αυτό που έγινε στη Μόρια ίσως ήταν ένα σύνθημα. Ίσως ήταν το πρώτο σύνθημα. Ίσως η κίνηση αυτή να βρει και επίδοξους μιμητές. Αν δεν υπάρξει ύψιστη προσοχή από την κυβέρνηση και αν δεν ξεκινήσει επιτέλους να χειρίζεται με σοβαρότητα το μεταναστευτικό, υπάρχει τεράστιος κίνδυνος να οδηγηθούμε σε ντόμινο παρόμοιων εξεγέρσεων που θα οδηγήσουν στο χάος ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια!


Ελευθέριος Ανδρώνης - sportime.gr


Δείτε επίσης:

Ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο κύριοι

Είναι αχάριστοι γιατί είναι Λαθρομετανάστες!

Λαθρομετανάστες! (και με το Νόμο…)