Πολιτική Οικονομία Ελλάδα Κόσμος Αθλητισμός Ψυχαγωγία Food & Drink Travel Viral Videos ειδήσεις τώρα ΙΣΡΑΗΛ Λωρίδα της Γάζας Αντονι Μπλίνκεν Ιράκ

Μπλίνκεν Αντί για Άγκυρα πήγε Βαγδάτη – Προσγειώθηκε επιτέλους στην Τουρκία τα μεσάνυχτα

Μπλίνκεν  Αντί για Άγκυρα πήγε Βαγδάτη – Προσγειώθηκε επιτέλους στην Τουρκία τα μεσάνυχτα

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, μετά την Κύπρο και την Κρήτη, ενώ αναμένονταν στην Άγκυρα, επισκέφτηκε αιφνιδιαστικά το Ιράκ, γεγονός που ερμηνεύεται ως μήνυμα στο Ιράν.

Ο Μπλίνκεν προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης, φόρεσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και έπειτα πήγε στην Πράσινη Ζώνη με στρατιωτικό ελικόπτερο. Μετά τη συνάντησή του με τον Ιρακινό πρωθυπουργό Muhammed Siya Sudani στη Βαγδάτη, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αναχώρησε για την Άγκυρα, όπου έφτασε στις 23.58 (ώρα Τουρκίας).

Τον Μπλίνκεν υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο της Άγκυρας ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Τζέφρι Φλέικ και ο αντινομάρχης της Άγκυρας Ναμίκ Κεμάλ Ναζλί από πλευράς τουρκικής κυβέρνησης.

Στις επίσημες συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Φιντάν και του ομολόγου του Μπλίνκεν, αναμένεται να συζητηθεί η κατάσταση στη Γάζα, περιφερειακά ζητήματα και διμερείς σχέσεις.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη