“Να παρακολουθείται η ποιότητα των νερών στην εκβολή του βιολογικού καθαρισμού Πλατανιά σε 24ωρη βάση”

“Να παρακολουθείται η ποιότητα των νερών στην εκβολή του βιολογικού καθαρισμού Πλατανιά σε 24ωρη βάση”

Ανοικτή Επιστολή
Προς: τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΒΑ κ. Ευτύχη Μαυρογενή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενεργοί πολίτες: Άγρια Δύση στον Πλατανιά! Επέμβαση της αστυνομίας για τις καγκελόπορτες

Ενεργοί Πολίτες Πλατανιά: “Η Κρήτη στεγνώνει”

Αξιότιμοι,

Οι Ενεργοί Πολίτες Πλατανιά προτείνουμε την εγκατάσταση ενός μόνιμου καινοτόμου συστήματος παρακολούθησης της ποιότητας των νερών, σε 24ωρη βάση, στην εκβολή του βιολογικού καθαρισμού και κατ’ επέκταση των νερών κολύμβησης, με έμφαση στην ανίχνευση E. coli και κολοβακτηριοειδών.

Η τεχνολογία βασίζεται σε πλωτές μονάδες με αισθητήρες, που μεταδίδουν συνεχώς δεδομένα (E. coli, εντερόκοκκοι, pH, θερμοκρασία, αγωγιμότητα κ.ά.) μέσω τηλεμετρίας, με ενεργειακή αυτονομία από ηλιακά πάνελ. Έτσι εξασφαλίζεται άμεση ειδοποίηση σε περιπτώσεις ρύπανσης και αποτελεσματική προστασία της δημόσιας υγείας.

Οφέλη για τον Δήμο Πλατανιά:

  • Έγκαιρη προειδοποίηση και πρόληψη κινδύνων για λουόμενους.
  • Ενίσχυση της εικόνας του Δήμου ως σύγχρονου και οικολογικού προορισμού.
  • Μείωση κόστους και ενίσχυση διαφάνειας μέσω ψηφιακής ενημέρωσης πολιτών.

Η υλοποίηση ενός τέτοιου έργου θα αναδείξει τον Δήμο Πλατανιά σε πρότυπο βιώσιμης διαχείρισης θαλάσσιων πόρων και οικολογικής υπευθυνότητας.

Με εκτίμηση,
Ενεργοί Πολίτες Πλατανιά