Η NASA «μοιράζεται» με τους χρήστες του διαδικτύου βίντεο που δείχνει πώς οι πατημασιές των πρώτων αστροναυτών που πάτησαν στην Σελήνη παραμένουν ακόμη εκεί, ορατές και αναλοίωτες.

Τι και αν έχουν περάσει 53 χρόνια από τις 20 ιουλίου 1969, όπου ο Νιλ Άρμστρονγκ και ο Έντουιν «Μπαζ» Όλντριν πάτησαν πρώτοι το πόδι τους στο φεγγάρι. Τα ίχνη τους είναι ακόμη ορατά, όπως φαίνεται στο συγκλονιστικό βίντεο της NASA.

Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

Η NASA δημοσίευσε το βίντεο στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, το οποίο καταγράφηκε από το Lunar Reconnaissance Orbiter, το ρομποτικό διαστημικό σκάφος που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη.

It’s #InternationalMoonDay! Today marks the anniversary of the Apollo 11 Moon landing – the first time that humans stepped on the surface of another world. This video from the Lunar Reconnaissance Orbiter shows the astronauts’ tracks, still there after all this time. pic.twitter.com/LVDkFeEcYP

— NASA Moon (@NASAMoon) July 20, 2022

Το βίντεο ζουμάρει απευθείας στο σημείο προσγείωσης της αποστολής Apollo 11, όπου ο Νιλ Άρμστρονγκ και ο Έντουιν «Μπαζ» Όλντριν πάτησαν το πόδι τους στη Σελήνη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ