Ναύσταθμος Σούδας: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά - «Μάχη» της πυροσβεστικής με τις αναζωπυρώσεις

Καλύτερη είναι η εικόνα της μεγάλης φωτιάς που εκδηλώθηκε το πρωί της Τρίτης (23/4) στην Σούδα, καθώς δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αυτή την ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 23.04.2024 13:07 Απίστευτες εικόνες από την ανατροπή της νταλίκας στο Χαϊδάρι - Η κατάσταση υγείας του οδηγού

Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που δρουν στο μέτωπο της φωτιάς έχουν όμως να αντιμετωπίσουν τις πολλές και συνεχείς αναζωπυρώσεις που υπάρχουν, ενώ ελικόπτερο της πυροσβεστικής συμμετέχει στην κατάσβεση, ενισχύοντας τις επίγειες δυνάμεις.

Οι δυνάμεις που βρίσκονται σε επιφυλακή

Σύμφωνα με την καταγραφή και αποτίμηση της πλήρους μέχρι αυτή την ώρα κατάστασης, η Π.Υ. ενημέρωσε πως:

«Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η δασική πυρκαγιά στη Σούδα Χανίων. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε 2 ώρες από την έναρξή της περιόρισαν το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζονται μόνο μικρές καύσεις εντός της καμένης περιοχής. Καμία ζημιά σε υποδομές και κατοικίες. Ο άνεμος παραμένει ισχυρός στα 8 Μποφόρ.

Το νοσοκομείο εκκενώθηκε προληπτικά και μερικώς, δεδομένου ότι δεν απειλήθηκε και επέστρεψαν όλοι. Τα παιδιά από τον παιδικό Σταθμό στη Σούδα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε γήπεδο σύμφωνα με το προβλεπόμενο σχέδιο, και τα παρέλαβαν οι γονείς τους.

Όλες οι δυνάμεις συνεχίζουν και επιχειρούν. Συγκεκριμένα, 79 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από δυνάμεις που διέθεσε το Πολεμικό Ναυτικό του Ναυστάθμου, εθελοντές αλλά και υδροφόρες ΟΤΑ».

Η κατάσταση στον Ναύσταθμο

Εξαιτίας της φωτιάς που έκαιγε στην περιοχή, σήμανε συναγερμός νωρίτερα και στον Ναύσταθμο, όπου υπάρχουν πυρομαχικά και πολεμικά πλοία, ο οποίος θεωρείται κομβικός για την Ελλάδα. Σε ενημέρωση που υπάρχει από τον Ναύσταθμο τονίζεται πως η κατάσταση είναι βελτιωμένη ενώ δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές και δεν υφίσταται κίνδυνος σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κρίσιμες υποδομές.

Αναλυτικά η ενημέρωση:

«Αναφέρεται ότι την 08:10 της Τρίτης 23 Απριλίου 2024 ξεκίνησε πυρκαγιά σε βλάστηση εκτός περιοχής Ναυστάθμου Κρήτης (ΝΚ). Λόγω της ισχυρής έντασης και κατεύθυνσης των ανέμων η πυρκαγιά εισήλθε στο ανατολικό άκρο του οικισμού του ΝΚ ο οποίος βρίσκεται εκτός στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Αποκλείστηκε η περιοχή και προληπτικά πραγματοποιήθηκε εκκένωση του οικισμού, του σχολείου και του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης (ΝΝΚ).

Στο περιστατικό συντρέχουν όλα τα μέσα Πυροσβεστικής του ΝΚ και του Πυροσβεστικού Σώματος Χανιών, ομάδες «Δευκαλίων» των Ενόπλων Δυνάμεων και εναέρια μέσα από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ). Στην περιοχή βρίσκεται ο Αντιστράτηγος Μιχαήλ Κλούβας, Διοικητής της νεοσύστατης Διοίκησης Κατασκευών Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών (ΔΙΚΑΦΚΑ) ενώ Αρματαγωγό του ΠΝ παραμένει σε ετοιμότητα στο ΝΚ για συνδρομή σε περίπτωση που απαιτηθεί.

Η κατάσταση βαίνει βελτιούμενη. Επί του παρόντος δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές και δεν υφίσταται κίνδυνος σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κρίσιμες υποδομές του ΝΚ».

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη

Έκθεση -καταπέλτης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Τι απαντά το ΥΠΕΞ

d760e833-7b79-42dc-afd0-e838b881c76b.jpg

Ρέντη: 67 συνολικά οι συλληφθέντες - Το μήνυμα της οικογένειας του Γιώργου Λυγγερίδη

10ff566c-6afe-4c26-8082-f76246cf7463.jpg

Σοκαριστικό βίντεο: Οδηγός σώθηκε τελευταία στιγμή από το φλεγόμενο αμάξι του

ce756526-5aa5-4f95-88c9-49481f30dbde.jpg

Απίστευτο περιστατικό στην Κολομβία: Φίλαθλος πέταξε μαχαίρι σε ποδοσφαιριστή και τον τραυμάτισε

7173a16a-9bdd-4369-8a29-e1378008f90e.png