Αυτό το μεσημέρι οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό, οι υπόλοιποι ασθενείς και όσοι βρίσκονταν στο Νοσοκομείο Ναυπλίου θα το θυμούνται για πολύ καιρό.

Σύμφωνα με το anagnostis.org, όλα ξεκίνησαν στις 2.30 το μεσημέρι, όταν ένας 30χρονος μεταφέρθηκε από γνωστούς του στα εξωτερικά ιατρεία, χωρίς να επικοινωνεί.

Πληροφορίες λένε ότι ήταν υπό την επήρεια ισχυρής δόσης κοκαΐνης ή μείγματος ναρκωτικών.

Στο εξωτερικό ιατρείο βρισκόταν ένας 23χρονος ιατρός, ο οποίος άρχισε να δίνει τις πρώτες βοήθειες στον ασθενή. Δεν πέρασαν παρά ελάχιστα λεπτά, και σύμφωνα με περιγραφές ο ασθενής παθαίνει διέγερση και αρχίζει να χτυπά με γροθιές τον γιατρό του, ο οποίος ξαφνιάστηκε και δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Αμέσως η προϊσταμένη βγαίνει από τα εξωτερικά ιατρεία για να ζητήσει βοήθεια και να καλέσει την αστυνομία. Ο πρώτος που έσπευσε ήταν ο 40χρονος σεκιουριτάς, που είχε βάρδια εκείνη τη στιγμή και βρισκόταν κοντά, στην είσοδο.

Σύμφωνα με περιγραφές, ούτε εκείνος κατάφερε να ακινητοποιήσει τον ασθενή και δέχεται τις γροθιές του.

Στο μεταξύ έχει ειδοποιηθεί η αστυνομία και ακούγονται να ουρλιάζουν οι σειρήνες των περιπολικών που πλησιάζουν το νοσοκομείο.

Στο άκουσμα των περιπολικών οι συγγενείς του μανιασμένου ασθενούς, τον βάζουν στο αυτοκίνητο και εξαφανίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομά του είναι γνωστό στους γιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου και ήδη έχει ενημερωθεί η αστυνομία για τα στοιχεία του.

Όπως προβλέπεται τόσο ο 23χρονος γιατρός, όσο και ο 40χρονος σεκιουριτάς που γρονθοκοπήθηκαν έκαναν αναφορά προς τον διοικητή του νοσοκομείου, η οποία αναμένεται να διαβιβαστεί στην αστυνομία και τον εισαγγελέα.

Δεν έχει γίνει γνωστό ωστόσο, αν έχει κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία και αν αναζητείται, αφού από την αστυνομία δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.

Το νέο περιστατικό βιαιοπραγίας έγινε αρχικά γνωστό, από καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας, το οποίο αναφέρει ότι «Κατά τη διάρκεια της εξέτασης ο προσερχόμενος ασθενής έγινε επιθετικός και γρονθοκόπησε τον εφημερεύοντα ιατρό καθώς και τον υπάλληλο φύλαξης, ενώ αναφέρεται στην ανυπαρξία και αδυναμία λήψης μέτρων, τόσο από τη Διοίκηση όσο και από κάθε εμπλεκόμενο».

Ανάστατοι είναι τόσο οι γιατροί, όσο και το προσωπικό του νοσοκομείου, με όσα συνέβησαν.