Απειλή κατά τη ζωής του δέχτηκε, μέσω email, ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens, Τζο Κέζερ και φρόντισε να τη μοιραστεί με τον κόσμο που τον ακολουθεί στο Twitter.

O Κέζερ δημοσίευσε το συγκεκριμένο email με tweet, τονίζοντας πως έχει δεχτεί τις απειλές από ακραίους εξτρεμιστές κι όλα αυτά, μερικές εβδομάδες μετά τη δολοφονία του πολιτικού Βίκτερ Λίμπκε.

Ο Κέζερ, που βρίσκεται στο «τιμόνι» του τεχνολογικού και βιομηχανικού κολοσσού από το 2013, μοιράστηκε ένα screenshot του email, που του εστάλη από τη διεύθυνση adolf.hitler@nsdap.de, νωρίτερα αυτό το μήνα.

Το μήνυμα αναφέρει: «Κλείσε το υποκριτικό και βρώμικο στόμα σου! Οι άνθρωποι σαν εσένα χρειάζονται απελπισμένα την ίδια μεταχείριση με τον Λίμπκε!».

.@wiwo mit Sensationsjournalismus! Vertraulichkeit und Privatsphäre spielen keine Rolle mehr?
Fakt ist: Wir haben keine Anzeige erstattet. Die Behörden ermitteln selbständig. 12

— Joe Kaeser (@JoeKaeser) July 12, 2019

Ο Κέζερ παρουσίασε και την ηλεκτρονική διεύθυνση από την οποία έλαβε το email και στην οποία αναφέρεται το όνομα του κόμματος Εθνικοσοσιαλιστικού Γερμανικού Εργατικού Κόμματος (NSDAP, το κόμμα των Ναζιστών), λέγοντας: «Φαίνεται πως ο διάβολος απέκτησε email! Αυτή είναι η απάντησή μου: #neverforget #NieWieder [Ποτέ Ξανά] #NazisRaus [Έξω οι Ναζί]».

Σύμφωνα με τον Κέζερ, η Siemens έχει καταθέσει το email και το περιεχόμενό του στην αστυνομία, ωστόσο διευκρίνισε πως η επιχείρηση δεν είχε ασκήσει κατηγορίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κέζερ έλαβε το συγκεκριμένο email, αφου προηγουμένως είχε εκφράσει τη στήριξή του στη Γερμανίδα καπετάνισσα του Sea Watch, Καρόλα Ρακέτε.

People who save lives should not be arrested. People who kill, seed and foster hate and harm should be. https://t.co/RHgDzcY2bD

— Joe Kaeser (@JoeKaeser) June 30, 2019