Ανακοίνωση ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Χανίων:

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από την άνοδο της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξουσία. Τον Ιούλιο του 2019 η οικονομία της χώρας ήταν σταθερά αναπτυσσόμενη, μετά την έξοδο από τα μνημόνια και τα σχεδόν μηδενικά επιτόκια δανεισμού που πέτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και η πανδημία του κορωνοϊού που έχει προκαλέσει τόσες δυσκολίες στην κοινωνία, οδηγώντας κάποιους στην ανέχεια και την απόγνωση, σε ένα βαθμό ευνοεί τα δημόσια οικονομικά εξαιτίας των ευρωπαϊκών ενισχύσεων και της απόφασης για χαλάρωση των σφιχτών δημοσιονομικών μέτρων.

Θα περίμενε κανείς, αυτά τα δυο χρόνια που η κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόζει απερίσπαστη το πολιτικοοικονομικό της πρόγραμμα, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα να ανθεί συμπαρασύροντας όλους τους κλάδους της οικονομίας σε ανάπτυξη και τους πολίτες σε ευημερία. Όμως, γύρω μας βλέπουμε ανησυχία και προβληματισμό, λουκέτα, διόγκωση της ανεργίας, αποκλεισμό από τον τραπεζικό δανεισμό όσων τον χρειάζονται, συνεχείς επιθέσεις σε μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, εμμονή στον καταστροφικό νεοφιλελευθερισμό και εύνοια στο μεγάλο κεφάλαιο και τους «νταβατζήδες» σύμφωνα με τη γνωστή έκφραση του Κώστα Καραμανλή.

Αλλά και για την Κρήτη και τα Χανιά, η διακυβέρνηση του Χανιώτη Μητσοτάκη, δυστυχώς, δεν έχει να επιδείξει κάποιο θετικό πρόσημο. Τίποτα καινούριο, κανένα εμβληματικό έργο δεν ξεκίνησε, ενώ συχνά, όσα δρομολόγησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υλοποιούνται με αργούς ρυθμούς ή καρκινοβατούν. Ας δούμε, συγκεκριμένα, ορισμένα:

Ευτυχώς, οι πολίτες διαθέτουν και μνήμη και κρίση και παρά την κυβερνητική προπαγάνδα θα δώσουν τις λύσεις που χρειάζεται ο τόπος.