Ακόμα μία επίθεση σε εβραϊκό σχολείο στον Καναδά, η τρίτη μέσα σε μία εβδομάδα, δημιουργεί μεγάλη ανησυχία για την εβραϊκή κοινότητα της περιοχής. Ακόμα μία σχολική εγκατάσταση, δέχτηκε πυρά σήμερα το πρωί, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης στην καναδική πόλη λόγω του πολέμου στη Γάζα.

Οι δράστες πυροβόλησαν την πρόσοψη του κτιρίου, αλλά ευτυχώς δεν καταγράφηκε κανένας τραυματισμός ενώ οι κάλυκες βρέθηκαν λίγο αργότερα. Κάτοικοι της περιοχής άκουσαν τους πυροβολισμούς και ειδοποίησαν την αστυνομία, μετέδωσε η καναδική τηλεόραση CBC News.

Τα δύο άλλα σχολεία, επίσης στο Μόντρεαλ, ανέφεραν ότι εντόπισαν τρύπες από σφαίρες στην πύλη εισόδου, το πρωί της περασμένης Πέμπτης. Δεν είναι σαφές προς το παρόν εάν τα συμβάντα αυτά συνδέονται μεταξύ τους.

Την Τετάρτη, σε μια βίαιη αντιπαράθεση στο Πανεπιστήμιο Κονκόρντια μεταξύ ανθρώπων που υποστηρίζουν αντίπαλες πλευρές στον πόλεμο της Γάζας σημειώθηκαν τραυματισμοί και έγινε μία σύλληψη.

Ο Μάγιερ Φέιγκ, μέλος του Συμβουλίου Χασιδιστών Εβραίων του Κεμπέκ, είπε ότι οι πυροβολισμοί στα σχολεία έχουν ως στόχο να εκφοβίσουν τον εβραϊκό πληθυσμό της πόλης.

Στο Τορόντο, η αστυνομία ανέφερε ότι τα εγκλήματα μίσους εναντίον των Εβραίων και των μουσουλμάνων υπερδιπλασιάστηκαν κατά τις τρεις εβδομάδες μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη