Η εικόνα του **αστυνομικού **που βρέθηκε τραυματισμένος στον δρόμο έπειτα από τις συγκρούσεις που έλαβαν χώρα μπροστά από το αστυνομικό τμήμα ήταν και αυτή που προκάλεσε τη μεγαλύτερη αίσθηση από όλα όσα έγιναν στην Νέα Σμύρνη με πρωταγωνιστές όψιμους «διαδηλωτές» κατά της βίας, που έκαναν επίδειξη βίας.

Αρχικά οι αντιπαραθέσεις μεταξύ ΕΛΑΣ και διαδηλωτών γίνονταν από μακριά, με μολότοφ από τη μια μεριά και κρότου λάμψης και χημικά από την άλλη, αλλά κάποια στιγμή η κατάσταση ξέφυγε τόσο πολύ που υπήρξαν μάχες ακόμα και σώμα με σώμα. Όταν ομάδα αστυνομικών πήγαν να διέλθουν κοντά στο πλήθος, εγκλωβίστηκαν με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να βρεθεί στο έδαφος, να δεχτεί επίθεση από ανεγκέφαλους -που υποτίθεται ότι μετείχαν σε διαδήλωση κατά της βίας- και να βρεθεί τελικά τραυματισμένος.

Ο άντρας έχασε την ισορροπία του από τη μηχανή στην οποία βρισκόταν και στη συνέχεια δέχθηκε επίθεση από πολλά άτομα χάνοντας τις αισθήσεις του. ΑΤομα που τον χτυπούσαν ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος. Τελικά, άντρες των ΜΑΤ τον περικύκλωσαν, αφού έδιωξαν τους επιτιθέμενους, προκειμένου να τον προστατέψουν από νέα επίθεση μέχρι να έρθουν οι πρώτες βοήθειες.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε εκείνη τη στιγμή στην Νέα Σμύρνη είναι πως ο διασώστης, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο για να περιποιηθεί τον τραυματισμένο άνδρα, έφτασε μετά από 20 λεπτά καθώς ήταν αδύνατο να βρεθεί επιτόπου νωρίτερα. Λίγη ώρα αργότερα, ο τραυματισμένος αστυνομικός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία.