Νέα τροπή στη δίκη για υποκλοπές: Καλούνται 10 νέοι μάρτυρες - Ανάμεσά τους ο κρεοπώλης Κοσμίδης

Δέκα νέοι μάρτυρες, άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενοι με τις εταιρείες Intellexa και Krikel, καλούνται από το δικαστήριο που χειρίζεται το θέμα των υποκλοπών.

Ξεχωρίζει ο μάρτυρας Αιμίλιος Κοσμίδης, αποκαλούμενος και ως «κρεοπώλης» από την προπληρωμένη κάρτα του οποίου πληρώθηκαν μολυσμένα sms με Predator που έλαβε και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 09.12.2025 13:55Ράμμος στη δίκη για υποκλοπές: Με «ραντεβού» η έρευνα στην ΕΥΠ - Δεν μας έδωσαν φακέλους που ζητήσαμε

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας είχε κληθεί μόνο μετά τη μήνυση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και είχε υποστηρίξει ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και πως είχε χάσει την κάρτα του, την οποία άγνωστο πρόσωπο προς τον ίδιο χρησιμοποίησε για την αποστολή του μηνύματος.

Τι κατέθεσε ο Στέφανος Γκρίτζαλης

Νωρίτερα, τη σθεναρή αντίσταση της ΕΥΠ στο να συνδράμει την ΑΔΑΕ ως προς τον έλεγχο για τις τηλεφωνικές υποκλοπές περιέγραψε το τότε στέλεχος της ανεξάρτητης Αρχής, Στέφανος Γκρίτζαλης.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στα προσκόμματα της ΕΥΠ η οποία αρνήθηκε να τους επιδείξει φακέλους παρακολουθούμενων επικαλούμενη το απόρρητο, εκφράζοντας την αντίθεσή του ως προς τη στάση της υπηρεσίας. Είπε χαρακτηριστικά «με ανησυχεί η διαφορετική μεταχείριση όμοιων πραγμάτων» αναφερόμενος στο γεγονός ότι για τους φάκελους των Ανδρουλάκη και Κουκάκη δεν υπήρχε πρακτικό καταστροφής τους , ενώ άλλες μη επίδικες περιπτώσεις υπήρχε.

Ο μάρτυρας επαναλαμβάνοντας τα όσα κατέθεσε νωρίτερα και ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, είπε ότι «δεν είδαμε ποτέ την αίτηση» πάνω στην οποία εκδόθηκε η διάταξη για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για επίδικους φακέλους.

Πρόσθεσε πως «η διαδικασία ήταν νομότυπη, αλλά για να είναι νόμιμη έπρεπε να δούμε το σύνολο του υλικού και αν και ζητήθηκε μας το αρνήθηκε η ΕΥΠ λόγω απορρήτου», τονίζοντας: «ο ελεγχόμενος (ΕΥΠ) ουδέποτε αποδέχθηκε ότι υπάρχει αίτηση για την άρση, την πρώτη φορά είναι νέος ο διοικητής και λέει «δεν ξέρω αν υπάρχει ή αν έχει καταστραφεί» γιατί ζήτησα το πρακτικό καταστροφής και τη δεύτερη ημέρα λέει δεν σας δείχνουμε τίποτα λόγω απόρρητου».

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται καταχώρηση Διαβάστε ακόμη

«Δείξαμε τη δύναμή μας στο αεροδρόμιο»: Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες της Κρήτης - Τι λένε για την «εγκληματική οργάνωση»

af0da0f0-5e9f-4230-aec5-b06ec637b895.jpg

Στο ΚΑΤ οδηγός λεωφορείου - Γρονθοκοπήθηκε από οδηγό ΙΧ για ένα φλας

c3e31d50-a4d5-4d84-916c-33384f069ab5.jpg

Η Google ξανά στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Παραβιάζει τους κανόνες με το AI;

9e98b686-04ff-4ddf-ab3c-895a34d1c596.jpg

Ο Βαλάντης εκνευρίστηκε με τους μουσικούς του και τους «έφτυσε» επί σκηνής - Δείτε βίντεο

59b5d27d-75f8-4210-b9b3-43b8909c1cfa.jpg