Κόσμος ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩN ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νεβάδα Με ειδική νομοθεσία θα δημιουργούνται κυβερνήσεις από εταιρείες τεχνολογίας ισοδύναμες με κυβερνήσεις κρατών

Δυστοπική νομοθεσία στη Νεβάδα θα επιτρέπει σε εταιρείες τεχνολογίας να δημιουργούν κυβερνήσεις, ισοδύναμες με κυβερνήσεις κρατών. Το άρθρο του Associated Press είναι στα αγγλικά, ακολουθεί μετάφραση των κυριότερων τμημάτων του άρθρου.

Η προγραμματισμένη νομοθεσία για τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών περιοχών στη Νεβάδα θα επιτρέψει στις εταιρείες τεχνολογίας να σχηματίσουν ουσιαστικά ξεχωριστές τοπικές κυβερνήσεις.

Ο δημοκρατικός κυβερνήτης Steve Sisolak ανακοίνωσε ένα σχέδιο για την έναρξη “Ζωνών Καινοτομίας” στη Νεβάδα για να κάνει εκκίνηση στην οικονομία του κράτους, προσελκύοντας τεχνολογικές εταιρείες, ανέφερε το Las Vegas Review-Journal την Τετάρτη.

Οι ζώνες θα επιτρέψουν σε εταιρείες με μεγάλες εκτάσεις γης να σχηματίσουν κυβερνήσεις που έχουν την ίδια εξουσία με τις κομητείες, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας επιβολής φόρων, σχηματισμού σχολικών περιοχών και δικαστηρίων και παροχής κυβερνητικών υπηρεσιών. Το μέτρο για περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη με την «εναλλακτική μορφή τοπικής αυτοδιοίκησης» δεν έχει ακόμη εισαχθεί στο νομοθετικό σώμα.

[…]

Το Γραφείο Οικονομικής Ανάπτυξης του Κυβερνήτη θα επιβλέπει τις εφαρμογές για τις ζώνες, οι οποίες θα περιορίζονται σε εταιρείες που εργάζονται σε συγκεκριμένους επιχειρηματικούς τομείς, όπως blockchain, αυτόνομη τεχνολογία, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων, ρομποτική, τεχνητή νοημοσύνη, ασύρματα, βιομετρικά και τεχνολογία ανανεώσιμων πόρων.

Οι απαιτήσεις της Ζώνης θα περιλαμβάνουν ότι οι αιτούντες θα διαθέτουν τουλάχιστον 78 τετραγωνικά μίλια (202 τετραγωνικά χιλιόμετρα) ανεπτυγμένης, ακατοίκητης γης σε ένα μόνο νομό αλλά χωριστά από οποιαδήποτε πόλη ή περιοχή βαθμιαίας φορολόγησης. Οι εταιρείες θα πρέπει επίσης να διαθέτουν τουλάχιστον 250 εκατομμύρια δολάρια και να σκοπεύουν να επενδύσουν επιπλέον 1 δισεκατομμύριο δολάρια στις ζώνες τους σε ένα διάστημα 10 ετών.

Οι ζώνες θα λειτουργούν αρχικά με την επίβλεψη των κομητειών της τοποθεσίας τους, αλλά τελικά θα αναλάβουν τα καθήκοντα του νομού και θα γίνουν ανεξάρτητοι κυβερνητικοί φορείς. Οι ζώνες θα έχουν τριμελή εποπτικά συμβούλια με τις ίδιες εξουσίες με τους κομητειακούς επιτρόπους. Οι επιχειρήσεις θα διατηρούν σημαντικό έλεγχο στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου.

—————————-

https://apnews.com/article/legislature-legislation-local-governments-nevada-economy-2fa79128a7bf41073c1e9102e8a0e5f0


ΠΗΓΗ