Οδηγίες προκειμένου να αποφύγουν νέες μορφές απάτης που γεννήθηκαν στην εποχή της τηλεργασίας λόγω του κορονοϊού, ανακοίνωσαν η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) σε συνεργασία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Διοικητής της ΕΑΔ Αγγελος Μπίνης, την ώρα που ο κόσμος βιώνει τις τραγικές συνέπειες της πανδημίας στη δημόσια υγεία, την οικονομία, την ευημερία ακόμα και τη ψυχολογία των ανθρώπων, «δυστυχώς εμφανίζονται, ιστορικά, νέα σχήματα απάτης και διαφθοράς από επιτήδειους που δεν διστάζουν να εκμεταλλευτούν την ανασφάλεια, την αγωνία, και τον φόβο των συνανθρώπων τους».

Η ΕΑΔ σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ προέβη στην έκδοση Οδηγιών Ασφαλούς Τηλεργασίας για εργαζόμενους και Οδηγιών Ασφαλούς Τηλεργασίας για εργοδότες καθώς και σε έναν «Πρακτικό Οδηγό προστασίας από τεχνικές εξαπάτησης στην εποχή του covid-19» με χρηστικές συμβουλές αναγνώρισης και αποφυγής των επιτήδειων που χρησιμοποιούν τον κορωνοϊό ως όχημα για να εξαπατούν τους πολίτες. Οι οδηγοί αυτοί βρίσκονται στον ιστότοπο της Αρχής καθώς και στα social media.

Ενδεικτικές οδηγίες για εργαζόμενους

Ενδεικτικές οδηγίες για εργοδότες

Οι απάτες που σχετίζονται με τον κορονοϊό