Δεν περνάει ημέρα που οι Τούρκοι να μην προβαίνουν σε ρεσιτάλ προκλήσεων, με τον αντιπρόεδρο του ΑΚΡ, Νουμάν Κουρτουλμούς, να παίρνει τη… σκυτάλη!

Τα τουρκικά… γαυγίσματα συνεχίζονται με την Άγκυρα να επιχειρεί για ακόμη μια φορά να φοβερίσει την Ελλάδα με «κούφιες» απειλές.

Αυτή τη φορά, σειρά είχε ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος ΑΚΡ, Νουμάν Κουρτουλμούς, ο οποίος δήλωσε πως η Ελλάδα θα πρέπει να προσέχει για να μην της συμβεί ό,τι και στην Ουκρανία.

«Όπως κάποιοι χάιδεψαν την πλάτη της Ουκρανίας και δημιούργησαν περιβάλλον σύγκρουσης με τη Ρωσία, τώρα, με τον ίδιο τρόπο, χαϊδεύουν την πλάτη της Ελλάδας», «λένε στην Ελλάδα ‘’Είσαι λιοντάρι, είσαι τίγρης’’», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Νουμάν Κουρτουλμούς, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Το ρεσιτάλ του Κουρτουλμούς συνεχίστηκε, δίνοντας μάλιστα και συμβουλές προς την Πατρίδα μας: «Η συμβουλή μας προς την Ελλάδα είναι η εξής: Μην ξεχνάτε αυτό το ιερό έθνος. Αυτό το ιερό έθνος δεν ανέχεται ποτέ την αδικία που του γίνεται και δεν θα επιτρέψει ποτέ να εγκλωβιστεί η Τουρκία. Υπό αυτή την έννοια, μην εμπλακείτε σε πράγματα που ξεπερνούν τα όρια σας βασιζόμενοι σε αυτόν ή τον άλλον. Δεν έχει δικαίωμα η Ελλάδα να παρενοχλεί την Τουρκία».

O αντιπρόεδρος του ΑΚΡ, στη συνέχεια χαρακτήρισε την Ελλάδα… πληρεξούσιο τρίτων χωρών: «Παλαιότερα γινόταν μέσω πληρεξουσίων και τρομοκρατικών οργανώσεων. Τώρα ξεκινούν μια νέα εποχή. Θα ήταν λίγο σκληρό να πούμε «κράτη πληρεξούσιων», αλλά… Προσπαθούν να αυξήσουν τη δική τους ισχύ χρησιμοποιώντας τα κράτη σαν να είναι δικοί τους πληρεξούσιοι. Η συμβουλή μας προς την Ελλάδα είναι να μην γίνουν όργανο σ’ αυτό».

Τέλος, αφού προσπάθησε (ή νόμιζε) να φοβερίσει την Ελλάδα, ο Κουρτουλμούς κάλεσε την Ελλάδα σε φιλικές… διαπραγματεύσεις: «Να μην μπουν σε εχθρικές ή ανταγωνιστικές σχέσεις με την Τουρκία πιστεύοντας αυτά που λένε οι τρίτες χώρες, οι τρίτες πλευρές. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας μέσω διαπραγματεύσεων με τη γείτονά μας Ελλάδα, στο πλαίσιο των σχέσεων γειτονίας. Και για αυτό, η Τουρκία προσπαθεί να προστατεύσει τα δικαιώματά της στο Αιγαίο προστατεύοντας τα δικαιώματα και το δίκαιό της σε κάθε πλατφόρμα».

Διαβάστε επίσης:

Κυπριακό - Τατάρ: Μόνο με αποδοχή κυριαρχικής ισότητας μπορούν να αρχίσουν οι συνομιλίες

Προκαλεί ξανά η Τουρκία: Η Ελλάδα λέει ψέματα για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Όργιο τουρκικής προπαγάνδας: Συζητούν σενάρια «σύγκρουσης στο Αιγαίο»