του Γιώργου Ι. Παπαδάκη

Μία νέα εισαγωγή ασθενούς στην κλινική Covid - 19 του Βενιζελείου Νοσοκομείου έγινε χθες βράδυ.

Ο 76χρονος ασθενής που αποτελεί νέο κρούσμα στο Ηράκλειο, επισκέφθηκε με συμπτώματα το Βενιζέλειο Νοσοκομείο και το βράδυ τα αποτελέσματα του τεστ στο οποίο υποβλήθηκε, βγήκαν θετικά και κρίθηκε σκόπιμο να νοσηλευτεί στην πτέρυγα covid. Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι 35 ακόμα δείγματα που ελήφθησαν χθες στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, ήταν αρνητικά.

Θετική μαία στο ΠΑΓΝΗ

Την ίδια ώρα, μία νεαρή μαία στο ΠΑΓΝΗ διαγνώσθηκε θετική στον κορωνοϊό και βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό. Σύμφωνα με τον Διοικητή του νοσοκομείου, Γιώργο Χαλκιαδάκη που μίλησε στο ekriti, η νεαρή μαία διαγνώσθηκε θετική στις 14 του μήνα οπότε συγκαταλέγεται στα κρούσματα που έχουν ήδη ανακοινωθεί στην ΠΕ Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών της, δεν προέκυψε κάτι αρνητικό εκτός από μία συνάδελφό της με την οποία είχαν βρεθεί εκτός νοσοκομείου. Γι’αυτή την κοπέλα κρίθηκε απαραίτητο να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό για προληπτικούς κυρίως λόγους.

ΕΟΔΥ: Έξι νέα κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (15/10) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε έξι νέα κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου εκ των οποίων τα πέντε προέρχονται από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου μετά τη διενέργεια των rapid tests.

Σε 14ημερη καραντίνα βρίσκεται και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, Ταξίαρχος Νίκος Σπυριδάκης ο οποίος διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό.