Για «αδικαιολόγητη και παράνομη» προσαγωγή του γραμματέα Σπουδάζουσας Αθήνας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο πλαίσιο των δράσεων εν όψει του τριήμερου εορτασμού του Πολυτεχνείου, φοιτητές και φοιτήτριες από τους Φοιτητικούς Συλλόγους της Αθήνας και μέλη του BLOCO Ριζοσπαστικής Αριστεράς πραγματοποίησαν «δράση ενάντια στην καταστολή». Όμως, «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πιστή στο δόγμα καταστρατήγησης των δημοκρατικών ελευθεριών και στοχοποίησης των νέων ανθρώπων, απέδειξε για άλλη μια φορά το ακροδεξιό της πρόσωπο», αναφέρει, προσθέτοντας ότι «στο τέλος της δράσης, αστυνομικοί πλησίασαν το αυτοκίνητο του Ε.Λ., μέλους του BLOCO και γραμματέα Σπουδάζουσας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, και τον προσήγαγαν αδικαιολόγητα».

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «η στάση της αστυνομίας τον τελευταίο καιρό δεν είναι τυχαία και σίγουρα δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός». Αναφέρει συγκεκριμένα ότι «πρώτα μπούκαραν σε κινηματογράφους, μετά σε νυχτερινά μαγαζιά, μετά ξυλοφόρτωσαν φοιτητές/τριες στην ΑΣΟΕΕ, μετά συνέλαβαν φοιτητή έξω από το σπίτι του, τώρα προσαγάγουν άνευ λόγου και αιτίας ξανά φοιτητή, επειδή συμμετείχε σε δράση που αμφισβητεί τις πολιτικές της κυβέρνησης». Την κατηγορεί δε ότι «ενόψει του Πολυτεχνείου θέλει να δημιουργήσει κλίμα φόβου και τρομοκρατίας σε όσους και όσες αντιδρούν και αγωνίζονται».

Εν κατακλείδι, «καμία ανοχή στο δόγμα τρομολαγνείας Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη-Βορίδη. Η απάντησή μας θα είναι ο δρόμος. Η απάντησή μας θα είναι ο μαζικός αγώνας, απέναντι σε αυτούς που στοχοποιούν τη νέα γενιά και καταστρατηγούν τα δικαιώματά της», αναφέρει στο ίδιο πλαίσιο και καλεί τους νέους και τις νέες να δώσουν μαζικά το παρόν στις τριήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, θα υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία μέχρι τέλους!», καταλήγει η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νεολαία Συριζα καταγγέλλει την παράνομη προσαγωγη του Γραμματέα Σπουδάζουσας Αθήνας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Στο πλαίσιο…

Δημοσιεύτηκε από Νεολαία Συριζα - Youth of Syriza στις Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019

Ο Ε. Λ. λίγο μετά τις 11 το πρωί, αφέθηκε ελεύθερος.
Ο ακτιβισμός του Bloco που οδήγησε στην προσαγωγή του Ε. Λ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, η δικτύωση αριστερών σχημάτων Bloco είχε προχωρήσει σε ακτιβισμό, κολλώντας στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία που περνούσαν μπροστά από την ΑΣΟΕΕ, χαρτόνια που έγραφαν πάνω διάφορα συνθήματα, όπως «Λαέ χτυπάνε τα παιδιά σου», «Χρυσοχοΐδη μασκαρά» κλπ.

Το Bloco σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Σήμερα Πέμπτη 14/11 ως BLOCΟ κάναμε έναν ακτιβισμό με αφορμή τόσο τα γεγονότα καταστολής την Δευτέρα στην ΑΣΟΕΕ όσο και εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου. Συγκεκριμένα φοιτητές και φοιτήτριες από την Αθήνα κολλήσαμε χάρτινα πανό σε λεωφορεία και τρόλεϊ. Όπως οι φοιτητές και οι φοιτήτριες το ‘73 έγραφαν συνθήματα στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία για να δει όλος ο λαός ότι ο αντιδικτατορικός αγώνας συνεχίζεται με μπροστάρηδες τους νέους και τις νέες, έτσι κι εμείς θέλαμε να κάνουμε ξεκάθαρη για άλλη μια φορά την εναντίωση μας στην καταστολή (με χημικά και ξύλο), την οποία βιώσαμε την Δευτέρα 11/11 μέσα κι έξω από την ΑΣΟΕΕ. Όλοι και όλες πρέπει να γνωρίζουν αυτό που πραγματικά συνέβη την Δευτέρα στην ΑΣΟΕΕ.

Η απάντηση στη δράση αυτή ήταν η παράνομη προσαγωγή του συντρόφου μας Ε.Λ. σταματώντας τον ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του. Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει! Καταγγέλλουμε την αδικαιολόγητη προσαγωγή του Ε.Λ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υιοθετεί την πιο ακραία πολιτική “μηδενικής ανοχής” που εφάρμοσαν κατά το παρελθόν απολυταρχικά καθεστώτα. Την πολιτική αυτή προσπαθεί να την πλασάρει ως την νέα “κανονικότητα”. Είναι, πλέον, φανερό ότι η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει κλίμα φόβου και τρομοκρατίας για να καταστείλει το φοιτητικό κίνημα.

ΛΑΕ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ!

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ!».

Σήμερα Πέμπτη 14/11 ως BLOCΟ κάναμε έναν ακτιβισμό με αφορμή τόσο τα γεγονότα καταστολής την Δευτέρα στην ΑΣΟΕΕ όσο και…

Δημοσιεύτηκε από BLOCO σε ΑΕΙ- ΤΕΙ στις Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019