Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Το Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020 ημέρα μνήμης του Προφήτου Ελισσαίου, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στο Παρίσι.

Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολιτης Ντούμνα Ιωάννης, συλλειτουργούντων του Μητροπολίτη Κορσσούν Αντωνίου και του Αρχιεπισκόπου Μαδρίτης και Λισαβόνας Νέστωρ.

Κατά τη διάρκεια της θείας Λειτουργίας, ο Αρχιμανδρίης Συμέων (Κόσσεκ) χειροτονήθηκε σε Επίσκοπο με τον τίτλο Ντομοντέτοβο.

Να αναφερθεί ότι ο κ. Συμέων από σήμερα, θα είναι βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Δυτικής Ευρώπης της ρωσικής παράδοσης.

Σε ανάμνηση της ημέρας της χειροτονίας ο Μητροπολίτης Ιωάννης έδωσε στον Επίσκοπο Συμέων μια ποιμαντορική ράβδο, και στη συνέχεια σύμφωνα με την παράδοση ο νέος Ιεράρχης κήρυξε στους πιστούς όπου όλοι μαζί αναφώνησαν ΑΞΙΟΣ.

Ο νέος Επίσκοπος Ντομοντέτοβο γεννήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 1942 στη Γαλλία.

Το 1986 εισήλθε στις τάξεις των μοναχών όπου έλαβε το όνομα Συμεών, προς τιμήν του Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου.

Την 1η Αυγούστου 1990 με ευλογία του πνευματικού του πατέρα Αγίου Σωφρονίου (Ζαχάρωφ), ίδρυσε μοναστήρι προς τιμήν του Αγίου κοντά στο Λε Μάνς.

Στις 24 Ιανουαρίου 2020 η γενική συνέλευση της Αρχιεπισκοπή Δυτικής Ευρώπης τον εξέλεξε Επίσκοπο, μια απόφαση την οποία ενέκρινε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος στις 11 Μαρτίου 2020.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

[](#)[](#)