Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ΑΕΙ συζητείται στη Βουλή «σε κλίμα τοξικότητας, ιδεοληψίας και πελατειακών προτεραιοτήτων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, σημειώνοντας πως, σε ζητήματα που θα μπορούσαν να βρεθούν κοινά αποδεκτές λύσεις, «δεν έχουν την πρόθεση να δείξουν συναίνεση και σύνθεση απόψεων».

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι, μετά από μια δεκαετία αλλεπάλληλων κρίσεων, τα ζητήματα παιδείας, αντί να αποτελούν κοινή αγωνία όλων των πολιτικών δυνάμεων, «αξιοποιούνται από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για να αυξηθεί τεχνητά η πόλωση μεταξύ τους, με μόνους χαμένους τους φοιτητές και την παιδεία στο σύνολό της».

Στα 500 ευρώ το μηνιαίο κόστος αν «κοπεί» ο Nord Stream 1 ### «Η διαβούλευση για αντίστοιχο νόμο του ΠΑΣΟΚ κράτησε 14 μήνες»

Όπως ανέφερε, «χωρίς να έχει προηγηθεί ο απαραίτητος διάλογος με το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας», υπογραμμίζοντας μάλιστα πως «η διαβούλευση για τον αντίστοιχο νόμο του ΠΑΣΟΚ το 2011 είχε διαρκέσει 14 μήνες», η κυβέρνηση προωθεί με το σχέδιό της ένα «συγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης των πανεπιστημίων, που ενισχύει την αδιαφάνεια, τη γραφειοκρατία την έλλειψη λογοδοσίας και την οικογενειοκρατία».54645.jpg

«Χορηγός ο ΣΥΡΙΖΑ με τις αθλιότητες Βερναρδάκη»

Από την άλλη πλευρά, προσέθεσε ο κ. Ανδρουλάκης, «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί στον μεγαλύτερο χορηγό της κυβέρνησης, αφού οι αθλιότητες Βερναρδάκη βοήθησαν στο να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση από τα σημαντικά προβλήματα του νομοσχεδίου».

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε, «ως δύναμη προόδου και υπευθυνότητας», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, τροπολογία με μια δέσμη συγκεκριμένων προτάσεων, με κύριο άξονα την κοινωνική λογοδοσία και την αποκέντρωση της λειτουργίας των ΑΕΙ.

Γι’ αυτό τον λόγο, ανέφερε, «προτείνουμε, μεταξύ άλλων, την επαναφορά της δημοκρατικής εκλογής του Πρύτανη, όπως επίσης και τη θεσμοθέτηση Συμβουλίων Ιδρύματος και όχι Διοίκησης, με εποπτικό κυρίως ρόλο ως προς την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού των Ιδρυμάτων».

«Δεν υπάρχει μοντέλο σύγχρονου πανεπιστημίου, που επιτρέπει ανεξέλεγκτο Πρύτανη αμφισβητούμενης νομιμοποίησης και ένα Συμβούλιο Διοίκησης υποχείριό του», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Για να καταλήξει ότι, με τις συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις, «αποδεικνύουμε στην πράξη ότι το μοναδικό μας μέλημα είναι το μέλλον της νέας γενιάς και τα εφόδια που οφείλει να της παράσχει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, μέσα από την ουσιαστική αναβάθμισή του».

Έκρηξη στα λύματα σε Λάρισα, Βόλο και Αλεξανδρούπολη – Αποκλιμάκωση στην Αττική Ακολουθήστε tanea130.pngστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από tanea130.png