Ξεκάθαρο μήνυμα του Νίκου Δένδια από την τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας Belh@rra στη Λοριάν της Γαλλίας.

«Είναι χαρά και μεγάλη τιμή για εμένα που βρίσκομαι σήμερα πάνω στο κατάστρωμα της Φρεγάτας «Κίμων», της νέας υπερσύγχρονης Φρεγάτας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας κατά την τελετή καθέλκυσης.

«Περνάμε σε μία νέα εποχή, στον 21ο αιώνα. Η Φρεγάτα αυτή, μαζί με τις άλλες δύο που θα ακολουθήσουν, τον «Νέαρχο» και τον «Φορμίωνα», θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, της ελληνικής πολεμικής μηχανής και θα λειτουργήσουν ως παράγοντες σταθερότητας, ειρήνης, αλλά και προβολής ισχύος στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην ευρύτερη περιοχή μας, αλλά και πέρα από τον ορίζοντα», πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.

Στη συνέχεια, επεσήμανε: «Βλέπουμε εδώ ένα ακόμη αποτέλεσμα της Συμφωνίας που μαζί με τον αγαπητό μου συνάδελφο Νίκο Παναγιωτόπουλο, τότε ως Υπουργό Άμυνας, είχαμε υπογράψει με τη Γαλλία - τη Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας - και είμαι ιδιαίτερα ευτυχισμένος γι’ αυτό».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ωστόσο, κρατούσε το καλύτερο μήνυμα για το τέλος. Ο Νίκος Δένδιας ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση, ειδικότερα προς την Τουρκία, ότι δεν πρόκειται η Αθήνα να ανεχτεί, καμία συζήτηση αποστρατιωτικοποίησης.

«Θα ήθελα επίσης καταληκτικά να πω το εξής: Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και κάθε Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι απολύτως αποφασισμένη να προασπίσει τον Εθνικό χώρο. Και να εξηγήσω με τον πιο καθαρό τρόπο: Ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται», είπε χαρακτηριστικά..

Σχετικές ειδήσεις

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023