Για φεουδαρχική συμπεριφορά καταγγέλλουν τον διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας οι εργαζόμενοι

Το συγκρουσιακό κλίμα μέσα στο οποίο εδώ και μήνες προσπαθεί το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας να προσφέρει καλές υπηρεσίες υγείας στους 40.000 και πλέον πολίτες της Νοτιοανατολικής Κρήτης, δεν έχει βελτιωθεί αν και πολλοί λένε ότι «ο χρόνος είναι ο γιατρός».

Νέα περιστατικά έντασης μεταξύ του αναπληρωτή διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Μανόλη Καλλιονάκη και μερίδας εργαζομένων, οδήγησαν το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων να στείλει στον Τύπο μια πολυσέλιδη ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται σε περιστατικά που έχουν λάβει χώρα μέσα στο Νοσοκομείο με πρωταγωνιστή τον κ. Καλλιονάκη, την απομάκρυνση του οποίου έχουν ζητήσει εδώ και καιρό.

«Το ΔΣ των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας έχει αναφερθεί πολλές φορές μέχρι σήμερα στα «Έργα και Ημέρες» του Αναπληρωτή Διοικητή, επισημαίνοντας στην Ιεραρχία του Υπουργείου Υγείας, τις αστοχίες της Διοίκησης, την έλλειψη σαφών Στόχων και Προγραμματισμού, τις παράτυπες ενέργειες και την φεουδαρχική συμπεριφορά του προαναφερθέντα, τακτικές που δυναμιτίζουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου και καταρρακώνουν το ηθικό των εργαζομένων.

Ο διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ και οι Αναπληρωτές Διοικητές της Περιφέρειας, η Αναπληρωτής Υπουργός Υγεία και ο Υπουργός Υγείας δεν είναι άμοιροι ευθυνών.

Έχουν από την πρώτη στιγμή στη διάθεση τους εκτενή φάκελο με όλα τα στοιχεία που υποδεικνύουν την αδυναμία Διοίκησης του κ. Καλλιονάκη και την επικινδυνότητα των ενεργειών του απέναντι στον Οργανισμό και τα στελέχη του, καθώς και σωρεία καταγγελιών, τόσο από εργαζόμενους, όσο και από το Δ.Σ.», αναφέρει το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων.

Ο κ. Καλλιονάκης κατηγορεί όπου σταθεί και όπου βρεθεί τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Ιεράπετρας ότι «δεν έχουν μάθει να δουλεύουν» και σε αυτή τηυν κατηγορία οι εργαζόμενοι απαντούν.

«Το σύνολο των εργαζομένων κάθε Δημόσιου Φορέα προσλαμβάνεται με διαφανείς διαδικασίες ανάλογων των προσόντων των υποψηφίων και των αναγκών κάθε Οργανισμού, εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δεν έχουν τοποθετηθεί κομματικά, όπως συμβαίνει με άλλες Θεσμικές και Διοικητικές θέσεις Οργανισμών, όπου πολλές φορές παραβλέπονται τα προαπαιτούμενα προσόντα πλήρωσης των θέσεων αυτών.

Έχει παρουσιάσει τον εαυτό του ως ευεργέτη, με τη λειτουργία του Αξονικού Τομογράφου, της Μ.Α.Φ. και την διεκπεραίωση του κληροδοτήματος συντοπίτισσας μας προς το Νοσοκομείο σε πρόσφατη συνέντευξη του, σε φιλικά προσκείμενο προς εκείνον ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο Αξονικός τομογράφος, αν υπήρχε σοβαρή στοχοθεσία και προγραμματισμός, θα είχε λειτουργήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό (αν δεν είχε κάνει τουλάχιστον 2 προσπάθειες ακύρωσης της διαδικασίας του στο Δ.Σ. των διασυνδεόμενων νοσοκομείων). Θα είχαν ολοκληρωθεί τα έργα, αν φυσικά ήταν όλα νόμιμα, ενώ θα λειτουργούσε με το ανάλογο προβλεπόμενο και κατηρτισμένο προσωπικό. Δε θα τρέχαμε πανικόβλητοι τελευταία στιγμή, χωρίς το απαραίτητο προσωπικό, με ελλιπείς υποδομές, να εκπαιδευόμαστε άρον άρον, φτιάχνοντας απλά τα βιογραφικό του κ. Καλλιονάκη, ώστε να ικανοποιήσει τις ψηφοθηρικές σας ορέξεις», προσθέτουν οι εργαζόμενοι..

Έχει πάρει άδεια λειτουργίας η ΜΑΦ; Έχουν πληρωθεί οι προϋποθέσεις του Φ.Ε.Κ. και του Κ.Ε.Σ.Υ. για την ανάπτυξη μονάδων Μ.Ε.Θ.-Μ.Α.Φ… και το κυριότερο, υπάρχει προσωπικό εξειδικευμένο για την υποστήριξη της λειτουργίας της; Πως θα λειτουργήσει η Μ.Α.Φ. Αποδυναμώνοντας τα ήδη υποστελεχωμένα τμήματα;

«Είμαστε το μοναδικό Νοσοκομείο στην Κρήτη που έχουμε προσλάβει 44 άτομα, στην πλειοψηφία τους Δ.Ε.-Υ.Ε. και μόνο 2-3 εξ αυτών Τ.Ε.-Π.Ε.. Δεν είναι δικά μας λόγια. Είναι η εύλογη απορία και ο σχολιασμός του Υποδιοικητή της 7ης Υ.Π.Ε. κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο μας. Η εμμονή σε προσλήψεις από εξωτερικό συνεργείο (με υψηλότερο κόστος), ενώ υπάρχει δυνατότητα απορρόφησης δυναμικού από τις διαθέσιμες δεξαμενές επικουρικών της Υ.Π.Ε., υποδεικνύει απλώς άγνοια ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Σχετικά με τη διεκπεραίωση του κληροδοτήματος προς το Νοσοκομείο μας, αφήνουμε την παρούσα και τις εκάστοτε Δημοτικές Αρχές να σχολιάσουν ως πιο αρμόδιες. Πάντως να θέλεις να επικαρπωθείς προσπάθειες και δουλειές άλλων, είναι τουλάχιστον αήθες” συμπληρώνει το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν ασχολείται με τα προβλήματα των εργαζομένων

Στην ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι κατηγορούν τον αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, ότι δεν ασχολείται, αν και είναι υποχρεωμένος, με τα δικά τους προβλήματα.

«Υπάρχουν συνάδελφοι που εργάζονται σε ακατάλληλους κι επικίνδυνους υπόγειους χώρους, καταπονώντας καθημερινά την Υγεία τους. Υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν συσσωρευμένη άδεια 3-4 χρόνων (νοσηλευτές, παραϊατρικό, τραυματιοφορείς, διοικητικοί). Υπάρχει ένα Χειρουργείο που κρατιέται με νύχια και με δόντια από το φιλότιμο και το αίσθημα καθήκοντος των στελεχών του, καθώς έχει σακατευτεί από την έλλειψη προσωπικού. Υπάρχει ένα Κέντρο υγείας που εκτελεί χρέη ΤΕΠ και υπηρεσίες με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό, το οποίο καλείται πολλές φορές να υπερβάλλει εαυτόν για να αντιμετωπίσει σωρεία περιστατικών. Υπάρχει ένα Διοικητικό που πλέον όλοι έχουν γίνει πολυεργαλεία ώστε να καλύψουν όλα τα κενά που παρουσιάζονται.

Ποιες κινήσεις έκανε για την ουσιαστική ενίσχυση του ανθρωπίνου δυναμικού; Η ραχοκοκαλιά ενός Νοσοκομείου δεν είναι μόνο οι Ιατροί, τουναντίον. Κι εσείς ως Υγειονομικός θα έπρεπε να το γνωρίζετε.

Το Νοσοκομείο μας δεν είναι παιδικός σταθμός για να παίζουμε με τουβλάκια . Ποιους στόχους, ποιόν προγραμματισμό, ποιες μελέτες και ποιες επιχορηγήσεις από την κεντρική ηγεσία έχει καταθέσει, έχει κυνηγήσει και έχει επιτύχει ο κ. Καλλιονάκης;

Χθες παραιτήθηκε από τη μόνιμη θέση του (και ακολουθούν και άλλες) ο ΔΕ Ηλεκτρολόγος Μ.Β.. Ένας εξαίρετος, κατηρτισμένος συνάδελφος που γνωρίζει τις ανάγκες του Νοσοκομείου μας κι έχει προσφέρει τα μέγιστα τόσο ως επικουρικός όσο και ως μόνιμος. Ο Αναπληρωτής Διοικητής τον θεώρησε υπεύθυνο για την ελλιπή δουλειά εξωτερικού εργάτη, από συνεργείο που ο ίδιος έχει επιλέξει για διαμορφώσεις χώρων, που δεν έχει ακόμα εγκριθεί η σύμβαση του από τα αρμόδια όργανα . Οι απειλές, για άλλη μια φορά, για Ε.Δ.Ε. και Διοικητικά πρόστιμα λόγω ανικανότητας, δεν έγιναν ανεκτά από τον συνάδελφο.

Άλλο ανεβάζω τη φωνή και άλλο προσβάλω την τιμή και την αξιοπρέπεια.

Η συκοφαντική δυσφήμηση αλλά και η εκβίαση είναι ενάντια όχι μόνο στον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα αλλά και στο Ποινικό Κώδικα.

Το Δ.Σ. έχει σταθεί δίπλα σε εργαζόμενους που έχουν γίνει αποδέκτες αυτής της συμπεριφοράς, προσπαθώντας να ενισχύσει το ηθικό τους, να ανεβάσει τη ψυχολογία τους, αλλά και να αποτρέψει υποβολή παραιτήσεων ουκ ολίγες φορές τα τελευταία 2 χρόνια.

Το υπουργείο Υγείας κωφεύει αν και γνωρίζει τι συμβαίνει

Οι εργαζόμενοι έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ουκ ολίγες φορές προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αλλά δυστυχώς αυτό ηθελημένα ή όχι κωφεύει.

«Οι παραινέσεις της κ. Μπορμπουδάκη και του κ Παπαβασιλείου με μότο «Γνωρίζουμε τι συμβαίνει. Κάντε λίγο ακόμη υπομονή και θα διορθωθούν τα πράγματα» εδώ και τόσους μήνες, έχουν καταντήσει πλέον καθαρός εμπαιγμός.

Οι διαβεβαιώσεις της κ. Γκάγκα – η οποία στην πρόσφατη επίσκεψη μας στο Υπουργείο, έδειχνε ότι ειλικρινά συμπάσχει μαζί μας – πως από τη μεριά της, η εισήγηση της για επικείμενη αλλαγή βρίσκεται πλέον στο γραφείο του κ Πλεύρη, αποδείχτηκαν φρούδες ελπίδες.

Κύριε Πλεύρη, ποιες κινήσεις έχετε κάνει για τη διερεύνηση του θέματος; Εμπιστεύεστε ή όχι το επιτελείο σας;

Κύριοι, ο χώρος της Δημόσιας Υγείας είναι ένας νευραλγικός τομέας, ένας στίβος μάχης που απαιτεί τον δέοντα σεβασμό και την ανάλογη μέριμνα. Δεν είναι ανταλλακτήριο αξιών, ώστε να εξαργυρώνονται τα όποια ανοιχτά γραμμάτια υπάρχουν κατά το δοκούν.

Κύριε Μητσοτάκη, την 1η Νοεμβρίου του 2017 είχατε ανεβάσει στο twitter την εξής δήλωση:

«Δε πρόκειται να ανεχτώ στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων να τοποθετούνται αποτυχημένοι πολιτευτές που αναζητούν μια αργομισθία στο Δημόσιο»,

Έχουμε την απαίτηση να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να κάνετε το αυτονόητο.

Να φανείτε συνεπής στα λόγια σας, μέσα από τις πράξεις σας», καταλήγει στην ανακοίνωση του το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.