Δηλώσεις προς τα ΜΜΕ παραχώρησε η Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή την εκδήλωση κοπής πίτας της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας της Νέας Δημοκρατίας Χανίων στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Η βουλευτίνα Χανίων της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι:

“Ο στόχος της ΝΔ δεν είναι να έχουμε ένα προεκλογικό κλίμα στα Χανιά τοξικότητας και ανταλλαγής ύβρεων. Ο στόχος μας είναι να μιλήσουμε με επιχειρήματα. Να εξηγήσουμε, να απαντήσουμε, να λογοδοτήσουμε, γιατί αυτό συμβαίνει στη δημοκρατία.

Εύχομαι και ελπίζω οι συνάδελφοι από τα υπόλοιπα κόμματα να ακολουθήσουν αυτή τη λογική. Και έτσι να μπορέσουμε να έχουμε ένα κόσμιο πολιτικό αγώνα.

Ο στόχος ο δικός μας είναι γνωστός. Θα το επαναλάβω: Τα Χανιά για πρώτη φορά στην ιστορία τους να φέρουν τη Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα. Νομίζω ότι μετά το έργο που έχει γίνει εδώ στα Χανιά η Νέα Δημοκρατία δικαιούται να κατέβει με ψηλά το κεφάλι.”

Σχετικά με τις δυνατότητες δημιουργικού διαλόγου μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είπε:

“Ο διάλογος θέλει δύο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει τον πολιτικό ακτιβισμό. Δεν έχει καταλάβει ότι η ελληνική κοινωνία έχει αλλάξει σελίδα. Έχει γυρίσει σελίδα. Την ενδιαφέρει η ουσία, το αύριο, το πώς μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο.

Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στη φάση αυτή δε στοχεύει παρά μόνο στη συσπείρωση του δικού του ακροατηρίου. Εμείς δε θεωρούμε ότι έχουμε ένα ακροατήριο. Θεωρούμε ότι ακροατήριό μας είναι ολόκληρος ο ελληνικός λαός και σε αυτόν θα απευθυνθούμε με πείσμα μέχρι τέλους.”