Κόσμος έρευνα VIDEO

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΝΑ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ 1918. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;


Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη
Ο Yoshihiro Kawaoka προκάλεσε αναταραχή σε όλο τον κόσμο, αναδημιουργώντας τον πιο θανατηφόρο ιό της γρίπης στην ιστορία. Αυτό μπορεί να ακούγεται τρελό. Αλλά όταν συμβαίνει μια πραγματική πανδημία γρίπης, την θέλετε στο πλευρό σας.
Ποιος:Yoshihiro Kawaoka Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison
Πεδίο: ιολογία
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Έρευνα για την πρόληψη της πανδημικής γρίπης.
Ο ιός είναι σε φιαλίδια των 2 χιλιοστολίτρων σε καταψύκτη στους -80 βαθμούς Κελσίου. Σε αυτή τη θερμοκρασία, σε αυτόν τον καταψύκτη, ο ιός κρατιέται και κρύβεται σαν στο κεχριμπάρι. Κάτω από το μικροσκόπιο, μοιάζει με ένα μεσαιωνικό όπλο, ένα σφαιρικό αντικείμενο που έχει μαχαιρωθεί με δεκάδες μικρές αιχμές, όπως ο πραγματικός ιός που υποτίθεται ότι αναπαράγει: το στέλεχος H1N1 του 1918, γνωστό και ως ισπανική γρίπη, μια πανδημία, η οποία λέγεται ότι έχει σκοτώσει περισσότερους από 40 εκατομμύρια ανθρώπους.
Ο καταψύκτης είναι κλειδωμένος και σφραγισμένος σε μια συγκεκριμένη αίθουσα με τοίχους από μπετόν που βρίσκεται σε ένα εργαστήριο που περιβάλλεται από ένα άλλο σύνολο τοίχων – αυτοί οι εξωτερικοί τοίχοι από σκυρόδεμα 18 ιντσών, κάθε ίντσα ενισχυμένη με οπλισμό από χάλυβα. Ένα κουτί σε κουτί, όπως είναι γνωστό στον κόσμο της έρευνας. Η πρόσβαση γίνεται μέσω ενός αριθμού δωματίων, ξεκινώντας από τις προστατευμένες από τον αέρα υποβρύχιες πόρτες και ο χώρος είναι εξοπλισμένος με εκτεταμένους συναγερμούς – συνολικά περισσότερους από 500, οι οποίοι διανέμονται σε όλο το κτίριο και συνδέονται με διάφορες συσκευές που είναι προσωπικό συναγερμού και ασφάλειας Αστυνομία της πανεπιστημιούπολης που παρακολουθεί την εγκατάσταση 24 ώρες το 24ωρο, εάν κάποιος που δεν ανήκει προσπαθεί να εισέλθει.
Οι καταψύκτες, οι πόρτες που προστατεύονται από τον αέρα, οι συναγερμοί – όλοι πρέπει να λειτουργούν σωστά, επειδή η τελειότητα είναι η ελάχιστη απαίτηση στο Ινστιτούτο Έρευνας της Γρίπης αξίας 12,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Η εγκατάσταση βρίσκεται στην άκρη του Πανεπιστημίου του Wisconsin-Madison, το σπίτι των Badgers, της οποίας η ομάδα καλαθοσφαίρισης πήγε στους τελικούς τέσσερις φέτος. Αλλά το κτίριο φαίνεται χιλιάδες μίλια από όλα αυτά.
Υποθέτοντας ότι περνούν τον έλεγχο ιστορικού του FBI, ο οποίος απαιτείται ακόμη και για τους διοικητικούς βοηθούς που εργάζονται εκεί, οι εργαζόμενοι που εισέρχονται στο εργαστήριο πρέπει να απογυμνώσουν όλα τα ρούχα του δρόμου, συμπεριλαμβανομένων των εσώρουχων. Μόλις βάλουν ειδικές φλούδες με καλύμματα παπουτσιών μέσα και έξω από ένα ζευγάρι ειδικών κροκίδων, μπαίνουν σε έναν προθάλαμο έξω από το εργαστήριο. Για να μεταβείτε στο εργαστήριο, χρειάζεστε ένα άλλο ζευγάρι σακουλών και παγοπέδιων ειδικά για εκείνο το δωμάτιο και πρέπει να βάζετε ένα ζευγάρι Tyvek, έναν αναπνευστήρα με κουκούλα και δύο ζεύγη γάντια μίας χρήσης Tyvek. Αφού φεύγουν, παίρνουν τα πάντα σε μια συγκεκριμένη σειρά και στη συνέχεια ντους με σαπούνι και νερό για 5 λεπτά, πλένοντας όλα τα ανοίγματα και φυσώντας τις μύτες τους.
Η σουίτα στην οποία βρίσκεται ο ιός είναι μια εγκατάσταση BSL 3 Ag – ουσιαστικά το ασφαλέστερο κτίριο του είδους της. Δώστε ή λάβετε μία ή δύο λειτουργίες. (Το κτίριο φιλοξενεί επίσης την έρευνα για τον ιό Ebola.) Δεν επιτρέπεται να ξεφύγουν από τα σωματίδια.
Το ινστιτούτο ιδρύθηκε το 2008 για να τροφοδοτήσει τις προσπάθειες ενός άνδρα Yoshihiro Kawaoka, καθηγητή της ιολογίας, ο οποίος δημοσίευσε μια μελέτη πριν από μερικούς μήνες, στην οποία προσπάθησε με επιτυχία να αναπτύξει τον ιό – ένα στέλεχος γρίπης σχεδόν πανομοιότυπο με το ισπανικό Η γρίπη είναι – έχει περιγραφεί λεπτομερώς.- των σύγχρονων γονιδίων γρίπης. Για τη μελέτη, μολύνει τα κουνάβια με τον ιό και μεταλλαγμένο το στέλεχος για να διευκολύνει τη μεταφορά με σταγονίδια αναπνοής – με άλλα λόγια, από ένα θηλαστικό φτάρνισμα/που φταρνίζεται σε ένα θηλαστικό.
Ένας άλλος καταψύκτης σε άλλο μέρος του κτιρίου περιέχει έναν ιό H5N1 που περιέχει γονίδια της γρίπης των χοίρων που σκότωσαν σχεδόν μισό εκατομμύριο ανθρώπους το 2009. Το 2012, η Kawaoka δημοσίευσε το έργο του. Μια άλλη εκδοχή αυτής της πανδημικής ποικιλίας από το 2009 βρίσκεται σε άλλο καταφύγιο βαθείας κατάψυξης – το οποίο, σύμφωνα με δημοσιευμένη έκθεση, έχει σχεδιαστεί για την προστασία της ανθρώπινης ανοσίας, βάσει πληροφοριών που προέκυψαν από μια ανοικτή επιστημονική συνάντηση πόσο νερό ρέει γύρω από βράχους.
Contagion (2011) Official Exclusive 1080p HD Trailer
Γιατί πρέπει να το κάνει ακόμα και σε ένα αδιαπέραστο φρούριο σαν αυτό; Αρχικά, ο Kawaoka αρνήθηκε να εξηγήσει γιατί για αυτή την ιστορία. Τέλος, συμφώνησε να συναντηθεί για μια ώρα σε μια αίθουσα συνεδριάσεων κοντά στην πόρτα του εργαστηρίου του, παρουσία της πανεπιστημιακής καρέκλας του. Ο Kawaoka και ο φροντιστής του φαινόταν άβολα στην αρχή της συνάντησης. Ο διευθυντής του τμήματος χαμογέλασε με λίγο υπερβολικό ενθουσιασμό και φάνηκε να έχει μια φαγούρα κάτω από την άσπρη γενειάδα του που δεν ήθελε να ξύσει. Ο Kawaoka έτριψε τα χέρια του και κοίταξε ένα κλειστό φορητό υπολογιστή σαν να ήταν ένας φίλος που ήθελε να πει ένα μυστικό. Φαινόταν σαν να περιμένει την ερώτηση που θα ήθελε να ζητήσει, ο καθένας θα ρωτούσε όταν άκουσε τι κάνει, το ερώτημα που έστω και μερικοί από τους συνομηλίκους του στο υψηλότερο επίπεδο της επιστημονικής κοινότητας έχουν δημοσιοποιήσει.
Είναι τρελός ο Yoshihiro Kawaoka;
Έξω από τους ομόκεντρους, ασφαλείς δακτυλίους της ερευνητικής του μονάδας και έξω από την άνεση του Madison, το πανεπιστήμιο και οι αξιωματούχοι του Wisconsin υποστήριξαν σταθερά τον Kawaoka έως ότου έχτισαν το κτίριο ύψους 12,5 εκατομμυρίων δολαρίων με σκοπό να αποκρούσουν άλλους υποψηφίους. Η ερώτηση συζητήθηκε από ορδές ανθρώπων με διαφορετικό βαθμό αξιοπιστίας.
Η μελέτη του για τον ιό H5N1 ήταν τόσο αμφισβητούμενη, ώστε ένα συμβουλευτικό όργανο από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας συνέστησε ένα τμήμα της έρευνας να παρακρατηθεί από το κοινό αν έπρεπε να εμφανιστεί στην ΕΕ το 2012, επειδή περιέγραψε τις μεθόδους ανασυγκρότησης του ιού τόσο με ακρίβεια στο περιοδικό Nature.
Will growing viruses
Τον Ιούνιο, ο Kawaoka και η ομάδα του δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της μελέτης σχετικά με τον ιό του 1918 στο περιοδικό Cell Host & Microbe. Την ημέρα της δημοσίευσης, πριν οι περισσότεροι άνθρωποι είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν τα αποτελέσματα, ο Guardian δημοσίευσε μια ιστορία με τίτλο «Οι επιστήμονες καταδικάζουν την« τρελή, επικίνδυνη »γένεση του θανάσιμου ιού της γρίπης στον αέρα.» Στο άρθρο, ο ιός που περιγράφεται ως «απειλητική για τη ζωή» και ο Λόρδος Μάιος, πρώην επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος του Ηνωμένου Βασιλείου, που περιγράφεται ως «απολύτως παράφορος». Ο Simon Wain-Hobson του διάσημου Ινστιτούτου Pasteur στη Γαλλία δήλωσε στην εφημερίδα: «Είναι παράφρον.»
Οι απαράδεκτοι επιστήμονες πιστεύουν ότι το έργο της Kawaoka παραβιάζει τους κανόνες του Κώδικα της Νυρεμβέργης για την έρευνα των βιολογικών παραγόντων και υποστηρίζουν ότι η ανάπτυξη αφύσικων βιολογικών παραγόντων δημιουργεί το δυναμικό για ένα εργαστηριακό ατύχημα το οποίο τους απελευθερώνει και με τη σειρά του προκαλεί καταστροφή , Πιστεύουν ότι ο κίνδυνος της έρευνας είναι ένας τέτοιος κίνδυνος που πρέπει να σταματήσει.
Τον Ιούλιο, το The Independent δημοσίευσε ένα άρθρο το οποίο βασίστηκε σε μια έκθεση από μια κλειστή πόρτα και υποστήριξε ότι η Kawaoka είχε αναπτύξει έναν νέο ιό της γρίπης που θα «καθιστούσε το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα ανυπεράσπιστο» εάν δραπετεύσει από το εργαστήριο Madison. Μια μέρα αργότερα, ο Gizmodo έκανε τουίτ μια σύνδεση με μια περίληψη του άρθρου με τον τίτλο: «Οι επιστήμονες δημιουργούν έναν νέο ιό της γρίπης που μπορεί να σκοτώσει όλη την ανθρωπότητα».
Spanish Flu: a warning from history
Tweets όπως αυτό, που συνδέονται με ένα καταδικασμένο άρθρο, βοήθησαν την εργασία του Kawaoka για ιούς να πάθουν ιογενή. Σύντομα, τα tweets, οι αναρτήσεις ιστολογίου και όλες οι άλλες μορφές ηλεκτρονικής οργής εξαπλώθηκαν ευρέως σε κοινότητες με εξίσου επιστημονική γνώση με τα κοτόπουλα. Ένα tweeter είπε ότι ο Kawaoka θα πρέπει να «κλειδωθεί σε ένα γεμισμένο κελί». Στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο, περιστασιακά δέχεται απειλές ότι εάν δεν τελειώσει τη δουλειά του κλπ., Τις διαβιβάζει στο FBI και προσπαθεί να μην το σκεφτεί. Απλά προσπαθεί να σκεφτεί την εργασία.
Εξάλλου, δεν υπάρχει λογικό τέλος για αυτό που κάνει. Όλοι γύρω μας υπάρχουν πολλές μορφές γρίπης. Τα πτηνά του νερού φέρουν τον ιό, ειδικά τις πάπιες, και τις περισσότερες φορές δεν εμφανίζουν συμπτώματα, ακόμη και αν εκκρίνουν τον ιό σχεδόν με σταθερή ταχύτητα, κυρίως μέσω του εντερικού τους σωλήνα, δηλαδή όταν μολυνθεί πάπια σκίζει σε μια λίμνη. αυτό χτυπά γρίπη στη λίμνη. Επειδή τα υδρόβια πτηνά είναι παντού όπου υπάρχει νερό, δεν απλώνουν μόνο τη γρίπη παντού, αλλά διευκολύνουν επίσης τη μετάλλαξη των ηπιότερων μορφών γρίπης σε επικίνδυνες επαναλήψεις.
Εδώ είναι ένας τρόπος που θα μπορούσε να συμβεί αυτό: Ας πούμε ότι ένας που έχει μολυνθεί από το H5N3, το οποίο φέρει το αποκαλούμενο ανόητο επιστημονικό όνομα Anas, πηγαίνει κάτω από τον Μισισιπή Flyway από το Madison στο Αρκάνσας και προσγειώνεται σε μια λίμνη για να ξεκουραστεί και στη λίμνη να αδειάσει. Στη συνέχεια, ένας χοίρος κυλάει στην τράπεζα και μολύνεται με H5N3 και παίρνει κάποια προκαταρκτικά συμπτώματα – ρινική καταρροή, βήχα, ήπιο πυρετό. Λίγο αργότερα, μια πάπια μολυσμένη με H1N1 φθάνει από το κέντρο του Μισσούρι στο Μισισιπή Flyway και προσγειώνεται στην ίδια λίμνη και τα περιττώματα στην ίδια λίμνη. Ο ατυχής χοίρος που έχει μολυνθεί με H5N3 επιστρέφει και τώρα είναι μολυσμένος με το στέλεχος γρίπης της πάπιας του Μισσούρι. Εάν σε αυτή τη στιγμή συναντώνται πολλές συνθήκες, το σπάνιο γεγονός μπορεί να συμβεί όταν δύο μορφές ιών συνδυάζονται σε ένα – ένα νέο ιό για το οποίο κανένα θηλαστικό δεν έχει αναπτύξει ανοσία. Όταν αυτό το νέο στέλεχος της γρίπης μπορεί να είναι αερομεταφερόμενο από πλάσμα σε πλάσμα, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη λέξη πανδημία.
Οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν διαφορετικές στρατηγικές για την αντιμετώπιση τέτοιων σεναρίων – καταπολεμώντας μια πανδημία αν ξεσπάσει ή αποτρέψει καθόλου. Αλλά η γρίπη υπήρχε πάντα στη Γη, αν και ο ίδιος ο ιός δεν ήταν απομονωμένος μέχρι το 1902. Η γρίπη χρειάζεται μόνο κύτταρα να ευδοκιμήσουν. Μια πρωτεΐνη στη γρίπη, γνωστή ως αιμοσυγκολλητίνη, σχηματίζει μια κεφαλική δομή που δεσμεύεται σε ένα κύτταρο και ουσιαστικά σπάει μέσα από τους τοίχους. Ο ιός λοιπόν μολύνει το κύτταρο, χρησιμοποιεί τα μηχανήματα του κυττάρου για να κάνει αντίγραφα του εαυτού του και το σκοτώνει. Συχνά η μόλυνση παραμένει στην άνω αναπνευστική οδό, η οποία είναι ο τύπος της γρίπης που ονομάζουμε εποχική γρίπη. Σε σπάνιες περιπτώσεις, ωστόσο, λόγω της μεταλλαγμένης ικανότητας του ιού, θα βρει έναν τρόπο να νικήσει τις άμυνες που την κρατούν πίσω. Έτσι είναι καινούργιο.
Η γρίπη μολύνει φυσικά πολλά είδη ζώων – κοτόπουλα, χοίρους, άλογα και σκύλους και υδρόβια πουλιά. Στην εμπορική καλλιέργεια κοτόπουλου, για παράδειγμα, η γρίπη μπορεί να εξαλείψει εκατομμύρια πτηνών την ίδια στιγμή και να κοστίσει εκατομμύρια με τη σειρά της. Ως εκ τούτου, η γρίπη πρέπει να ελέγχεται μόνο για οικονομική σταθερότητα. Επειδή πολλά από τα ίδια στελέχη της γρίπης που εμφανίζονται σε ζώα μολύνουν επίσης τους ανθρώπους και μερικά μεταβιβάζονται μεταξύ ειδών, οι κτηνίατροι είναι οι πρώτες γραμμές άμυνας κατά της νόσου.
Ο Kawaoka είναι κτηνίατρος. Έχει γοητευτεί από τέτοια πράγματα από τότε που ήταν παιδί κολλεγίου στην Ιαπωνία που ήθελε να μάθει για την εσωτερική ζωή των ζώων – τους μύες, τα οστά, το αίμα, τα κύτταρα – και επικεντρώθηκε στην κτηνιατρική. Μετά την αποφοίτησή του και με πολλούς πειραματισμούς και εργασίες, είχε γίνει καταξιωμένος ερευνητής κτηνίατρος με αυξανόμενη φήμη στον τομέα του. Στη συνέχεια ήρθε στις ΗΠΑ για να εργαστεί στο παγκοσμίου φήμης Νοσοκομείο Ερευνών Παιδιών του Αγίου Ιούδα στο Μέμφις του Τενεσί, όπου παρέμεινε για 14 χρόνια μέχρι που ήταν αρκετά τυχερός να μετακομίσει στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison, όπου είναι καθηγητής στη Σχολή Κτηνιατρικής από το 1997. Ο Kawaoka κατέχει επίσης καθηγητές στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο, όπου ξοδεύει δύο έως τρεις μήνες το χρόνο και παρουσιάζει τακτικά τις παρουσιάσεις της έρευνας του στον κόσμο. Το 2006 κέρδισε το βραβείο Robert Koch, το οποίο είναι παρόμοιο με το βραβείο Νόμπελ στον κόσμο της μικροβιολογίας. Ο καθένας στον τομέα τον γνωρίζει και το έργο του και τα αιτήματα που του έθεσε τόσο η επιστημονική κοινότητα όσο και ο επιστημονικός τύπος είναι αμείλικτα. Ο Kawaoka λέει ότι έχει εργαστεί όλη την ημέρα επτά ημέρες την εβδομάδα από τις τελευταίες διακοπές του, που είναι τόσο πολύ καιρό πριν, ότι δεν θυμάται πια ποιο έτος ήταν.
Coronavirus: How the deadly epidemic sparked a global emergency | Four Corners
Είναι ηλικίας 58 ετών, αλλά κατά κάποιον τρόπο δεν φαίνεται παλαιότερο από 35 ημέρες – λεπτός, χωρίς τσέπες κάτω από τα μάτια του – και χαμογελάει πολύ και έχει ζεστό γέλιο. Έχει παντρευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχει ένα 33χρονο γιο που ζει στη δυτική ακτή. Το ταξίδι του είναι 15 λεπτά με το αυτοκίνητο σε μια Toyota, κατά τη διάρκεια της οποίας του αρέσει να ακούει γυναίκες τζαζ τραγουδίστριες. Εάν παρκάρει μπροστά από το εργαστήριό του κάθε πρωί, πριν πάρει το χαρτοφύλακά του και μπαίνει μέσα, μερικές φορές παύει να παρατηρεί τον ωραίο καιρό ή να δει πτηνά που πετούν πάνω του. Μπορεί να σκέφτεται περισσότερες σκέψεις από ό, τι ο μέσος άνθρωπος κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά διατηρεί τα περισσότερα από αυτά στον εαυτό του.
Καθώς η συνέντευξη εξελίσσεται, ο Kawaoka αρχίζει να κλίνει στη συζήτηση για να γίνει πιο ζωντανή. Έχει ένα ελκυστικό, αυτο-ειρωνικό ίχνος. Αν τον ρωτήσετε αν είναι θαύμα ότι μπορεί να αναπτύξει νέους ιούς, σηκώνει τα χέρια και τα χάλια του και λέει: «Λοιπόν, η αδερφή μου δεν θα μπορούσε να το κάνει». Κάθε επιστήμονας με τη σωστή εκπαίδευση, λέει, μπορεί να το κάνει κάνουν την ίδια έρευνα. Παρά τις μεγάλες ώρες, παρά τη διαμάχη, λέει ότι αγαπά τη δουλειά του και ο κύριος λόγος είναι ότι είναι διασκεδαστικό. Και αυτό που είναι διασκεδαστικό, λέει, είναι η εκμάθηση νέων πραγμάτων. Η αταλάντευτη έρευνα είναι η μεγαλύτερη χαρά του στον κόσμο. Ανορθώνει σαν να λέει, τι άλλο θα θέλατε από τη ζωή; Αντ ‘αυτού, λέει: «Αν η δουλειά μου δεν είναι πλέον διασκεδαστική, θα σταματήσω.»
Η οποία εξακολουθεί να μην συνοψίζει το ζήτημα της αποκατάστασης της γρίπης του 1918: γιατί;
Ο George Soros προειδοποιεί για εμφύλιο (μάλλον τον σπέρνει παντού για να ξεκινήσει ο εμφύλιος)
GS Warns of Revolution!
Coronavirus: Is This How We Die? | The Daily Show
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ