Καλοκαίρι, ήλιος, θάλασσα, αντηλιακό, beach bar και δροσιστικά, απολαυστικά κοκτέιλ.

Βρήκαμε και σας προτείνουμε τις 25 καλύτερες συνταγές κοκτέιλ για να απολαύσετε και φέτος το καλοκαίρι. Εξασκηθείτε στην τέχνη του κοκτέιλ και μάθετε να φτιάχνετε τα καλύτερα κοκτέιλ όσο είστε ακόμη στο σπίτι σας, διαλέξτε το αγαπημένο σας κοκτέιλ και απολαύστε το μαζί με την παρέα σας.

Δείτε τις 25 καλοκαιρινές συνταγές κοκτέιλ.

1. LONG ISLAND Iced Tea

Βάζουμε όλα τα υλικά στο ποτήρι και γεμίζουμε με πάγο. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε με φέτα λεμόνι και καλαμάκι.

2. Mojito passion

Σε ένα ποτήρι νερού ρίχνουμε τη μαύρη ζάχαρη, τα κομμάτια λάιμ, το passion fruit και το δυόσμο και τα πατάμε με ένα γουδοχέρι.

Γεμίζουμε το ποτήρι με τριμμένο πάγο, ρίχνουμε ρούμι μέχρι να καλυφθεί περίπου το 1/3 του ποτηριού, στη συνέχεια ρίχνουμε το λικέρ μήλου ώστε να καλυφθεί και το υπόλοιπο 1/3 του ποτηριού και τέλος γεμίζουμε μέχρι πάνω με σόδα.

3. DAIQUIRI (ποτήρι cocktail)

Βάλτε όλα τα υλικά στο shaker με πάγο, ανακινήστε καλά και σουρώστε σε παγωμένο ποτήρι.

4. KIR (Ποτήρι flute ή κρασιού)

Βάζουμε πρώτα το Crème de Cassis στο ποτήρι και γεμίζουμε με το λευκό κρασί.

5. MANHATTAN (Ποτήρι martini ή cocktail)

Βάζουμε όλα τα υλικά στο mixing glass μαζί με πάγο και ανακατεύουμε καλά. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι.
Γαρνίρουμε με κερασάκι maraschino.

6. MARGARITA (Ποτήρι cocktail)

Βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker με πάγο και χτυπάμε καλά. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι που εχουμε βάλει στο χείλος του αλάτι.
(Για φρουτώδεις Margarita βάλτε στο blender το φρούτο της αρεσκείας σας μαζί με την πιο πάνω συνταγή. Μπορείτε να αντικαταστίσετε το αλάτι του χείλους με ζάχαρη.)

7. MARTINI (DRY) (Ποτήρι martini)

Βάζουμε τα υλικά στο mixing glass μαζί με πάγο και ανακατεύουμε. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι. Γαρνίρουμε με μια ελιά.

8. ΑLEXANDER (Ποτήρι cocktail)

Βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker με πάγο και ανακινούμε καλά. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι και ρίχνουμε από πάνω τριμμένο μοσχοκάρυδο.

9. BLACK RUSSIAN (Ποτήρι old fashioned)

Βάζουμε τα υλικά κατ’ευθείαν στο ποτήρι, γεμίζουμε με πάγο και αναδεύουμε ελαφρά.

10. RUSTY NAIL (Ποτήρι oldfashioned)

Βάζουμε όλα τα υλικά στο ποτήρι και γεμίζουμε με πάγο. Αναδεύουμε ελαφρά και γαρνίρουμε με μια φέτα λεμόνι.

11. BELLINI ( Ποτήρι flute)

Βάζουμε τον πουρέ ροδάκινου μέσα στο παγωμένο ποτήρι και απογεμίζουμε με τον αφρώδη οίνο.Αναδεύουμε ελαφρά.

12. BLOODY MARY (Ποτήρι highball)

Βάζουμε σταγόνες από Worchestershire Sauce, Tabasco , αλάτι και πιπέρι μέσα στο ποτήρι και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά μαζί με πάγο. Αναδεύουμε και γαρνίρουμε με φέτα λεμονιού και Celery.

13. GIN FIZZ ( Ποτήρι highball )

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από την σόδα στο shaker μαζί με πάγο και χτυπάμε καλά. Σουρώνουμε σε ποτήρι με πάγο και απογεμίζουμε με σόδα.
Συνηθίζουμε στην Ελλάδα να βάζουμε ζάχαρη στο χείλος του ποτηριού αν και δεν υπαρχει στην original συνταγή.

14. PINA COLADA (Ποτήρι tumbler)

Βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker εκτός από την σόδα και χτυπάμε καλά. Σουρώνουμε σε ποτήρι με πάγο και απογεμίζουμε με την σόδα. Γαρνίρουμε με φέτα ανανά και κερασάκι maraschino.
(Μπορούμε να το κάνουμε και frozen στο blender)

15. SCREWDRIVER (Ποτήρι highball)

Βάζουμε τα υλικά στο ποτήρι μαζί με πάγο και αναδεύουμε ελαφρά. Γαρνίρουμε με φέτα πορτοκάλι.

16. SINGAPORE SLING ( Ποτήρι highball )

Βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker μαζι με πάγο. Χτυπάμε καλά και σουρώνουμε σε ποτήρι με πάγο. Γαρνίρουμε με φέτα ανανά και κερασάκι maraschino.

17. TEQUILA SUNRISE (Ποτήρι highball )

Βάζουμε την tequila και τον χυμό πορτοκάλι στο ποτήρι μαζί με πάγο. Προσθέτουμε την Γρεναδίνη μετά για να δημουργήσουμε το ηλιοβασίλεμα. Δεν ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με φέτα πορτοκάλι, κερασάκι και προσφέρουμε με αναδευτήρα.

18. CAIPIRINHA (Ποτήρι old fashioned)

5.0 cl.Cachaca
1/2 Lime κομμένο σε 4 κομμάτια
2 κουταλάκια ζαχαρη

Βάζουμε το lime και την ζάχαρη στο ποτήρι και κάνουμε muddling. Γεμίζουμε το ποτήρι με πάγο και προσθέτουμε την Cachaca.

19. COSMOPOLITAN (Ποτήρι cocktail)

Βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker μαζί με πάγο. Χτυπάμε καλά και σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι. Γαρνίρουμε με φέτα λεμονιού.

20. KAMIKAZE (Ποτήρι cocktail)

Βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker μαζι με πάγο. Χτυπάμε καλά και σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι. Γαρνίρουμε με φέτα λεμονιού.

21. MAI-TAI (Ποτήρι cocktail )

Βαζουμε όλα τα υλικα στο shaker μαζι με πάγο εκτός από το σκούρο ρούμι. Χτυπάμε καλά και σουρώνουμε σε ποτήρι με πάγο. Προσθέτουμε με προσοχή το μαύρο ρούμι για να κάτσει ψηλά. Γαρνίρουμε με ανανά, φύλλα μέντας και φέτα λεμόνι.

22. MOJITO (Ποτήρι Highball)

Κάνουμε muddling την μέντα μαζί με την ζάχαρη και το χυμό λεμόνι. Προσθέτουμε το ρούμι και απογεμίζουμε με την σόδα. Γαρνίρουμε με φύλλα μέντας και φέτα λεμονιού.

23. B52 (Ποτήρι-Pousse cafe)

Βάζουμε τα υλικά μέσα στο ποτήρι με προσοχή πάνω στον πάγο κατά σειρά ώστε να γίνουν τρία χρώματα. Σερβίρουμε με αναδευτήρα.

24. CUBA LIBRE (Ποτήρι Highball)

Βάζουμε τα υλικά στο ποτήρι και αναδεύουμε ελαφρά. Γαρνίρουμε με φέτα λεμόνι.

25. SEX ON THE BEACH (Ποτήρι highball)

Βάζουμε όλα τα υλικά στο ποτήρι με πάγο και αναδεύουμε καλά. Γαρνίρουμε με φέτα πορτοκάλι.

Πηγή: thessalonikiguide.gr