Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021, στις 24:00

Το σύγχρονο groove των πόλεων του κόσμου, κάθε Σάββατο ακριβώς τα μεσάνυχτα στο Kosmos 93,6 & 107. Μουσικοί, DJ, producers, beatmakers και remixers από την Ελλάδα και το εξωτερικό, φτιάχνουν ένα δίωρο mixset αποκλειστικά για το Kosmos*.

Το ταξίδι άρχισε επίσημα το 2007 στη Σητεία της Kρήτης. Ένα χρόνο νωρίτερα, ο Ανδρόνικος (Vertigo) έκανε την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή, η οποία κρατάει μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονα, μπήκε στη νοοτροπία του DJ και έκτοτε ακολούθησαν πολλά DJ sets στην Ελλάδα.

Ανακατεύει τα μουσικά είδη δημιουργώντας ένα τελικό μίγμα βασισμένο σε ήχους της Τζαμάικα. Yardie beats από dub, ragga, hip hop με ιδιαίτερη προτίμηση σε digital ήχους αλλά και αρκετές επιρροές από τη μουσική κουλτούρα της Καραϊβικής συνθέτουν τον ήχο του. Από το 2017, και διανύοντας πλέον τη δεύτερη δεκαετία του στο χώρο, άρχισε να πειραματίζεται με remixes και έχει, ώς τώρα, τέσσερις κυκλοφορίες για free download.

Από το 2015 έως και το 2019 φιλοξενήθηκε στο Reggae Vibes Music Festival και μοιράστηκε τη σκηνή με ονόματα όπως: The Wailers, Krak In Dub, Dreadzone, Professor Skank , Vibronics, Zion Train, Μad Professor, SKG’S Dub Alliance και με MC’s όπως Skarra Mucci, Earl 16, Madu Messenger, Mc Brother Culture, MC Yinka, J Fy.

*Το «Kosmos Lab» μεταδίδεται κάθε Σάββατο 24:00-02:00, σε επιμέλεια Κώστα Αλαγιάννη και Κωνσταντίνου Παντζόγλου. Συνέχεια με Nostalgia 77, Boogat, El Buho, DJ Dolores, Gilles Peterson, Wax Tailor, Santi & Tugce κ.ά.

Πηγή : Cretalive