Πολιτική Οικονομία Ελλάδα Κόσμος Αθλητισμός Ψυχαγωγία Food & Drink Travel Viral Videos ειδήσεις τώρα Τουρκία ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

O Ερντογάν πέφτει πάλι στο ίδιο λάθος Ποιο είναι το νέο ισλαμικό τάγμα που έχει διεισδύσει στη διοίκησή του;

O Ερντογάν πέφτει πάλι στο ίδιο λάθος  Ποιο είναι το νέο ισλαμικό τάγμα που έχει διεισδύσει στη διοίκησή του;

Ένα νέο θρησκευτικό τάγμα, ονόματι Μενζίλ, έχει αρχίσει να απλώνει τα πλοκάμια του στον κρατικό μηχανισμό της Τουρκίας, εγείροντας ανησυχίες για την επιρροή που αρχίζει να αποκτά σε καίρια υπουργεία, όπως στο Παιδείας, Εσωτερικών και Υγείας, αλλά και στην ίδια την κυβέρνηση Ερντογάν.

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016 από τη FETO του εξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι δεν θα υποπέσει πλέον σε τέτοιες παγίδες.

Μάλιστα ‘ξήλωσε’ δεκάδες χιλιάδες Γκιουλενιστές από τη διοίκηση και το στρατό, τους οποίους αντικατέστησε με εθνικιστές αλλά και με μέλη άλλων ισλαμικών ταγμάτων, όπως η κοινότητα των Μενζίλ, η οποία έχει διεισδύσει κυρίως στο υπουργείο Παιδείας, στο υπουργείο Υγείας και στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ο αρθρογράφος της αντιπολιτευόμενης ιστοσελίδας Τ24, Τολγκά Σαρντάν, σχολιάζει ότι «είτε ο Ερντογάν δεν έμαθε το μάθημα που θα έπρεπε να είχε μάθει από την ιστορία, είτε οι αρχές που διόρισε αισθάνονται με κάποιο τρόπο πιο ‘δεμένες’ με αυτά τα θρησκευτικά τάγματα, από ό,τι με εκείνον».

Τα ύποπτα πρωτόκολλα του υπ. Παιδείας

Προσφάτως, ο Τούρκος υπουργός Παιδείας, Γιουσούφ Τεκίν, δήλωσε ανοιχτά ότι το υπουργείο θα συνεχίσει να συνεργάζεται με ισλαμικά τάγματα. Ο Τεκίν απάντησε στις επικρίσεις σχετικά με την ανάθεση ορισμένων καθηκόντων του υπουργείου σε ορισμένα ισλαμικά τάγματα μέσω «πρωτοκόλλων».

«Είστε αναστατωμένοι επειδή αυτές οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, με τις οποίες έχουμε πρωτόκολλα, σας εμποδίζουν να στείλετε τα παιδιά σας στα βουνά. Θα συνεχίσω να υπογράφω πρωτόκολλα με μη κυβερνητικές οργανώσεις».

Σύμφωνα με τον Σαϊγκί Οζτούρκ της εφημερίδας Σοζτζού, το τουρκικό Υπουργείο Παιδείας υπογράφει πρωτόκολλα με ισλαμικές αιρέσεις και μη κυβερνητικές οργανώσεις και ως αποτέλεσμα, άτομα που δεν έχουν σχέση με τη διδασκαλία, μπαίνουν στα σχολεία και δίνουν ακόμη και διαλέξεις στις τάξεις.

Στο πλαίσιο του έργου «Είμαι περιβαλλοντικά ευαίσθητος, προστατεύω τις αξίες μου» ένας ιμάμης έδωσε διάλεξη σε ένα γυμνάσιο στο Καραμάν της Τουρκίας, παρά τη δήλωση του Υπουργείου Παιδείας ότι «θρησκευτικοί αξιωματούχοι δεν πρόκειται να εισέλθουν στις τάξεις».

Ο υπουργός Παιδείας Γιουσούφ Τεκίν είτε δεν γνωρίζει αυτά τα γεγονότα είτε κανείς δεν τον ακούει, λέει η Σοζτζού.

Ο Ερντογάν παραβλέπει τον κίνδυνο

Ο Μεχμέτ Γιλμάζ της T24 τονίζει από την πλευρά του ότι τα ισλαμικά τάγματα έχουν μόνο έναν στόχο: να κερδίσουν οπαδούς για τον εαυτό τους και αναφερόμενος στη FETΟ σημειώνει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάποτε αγνόησε τις προειδοποιήσεις και έδωσε σε αυτά τα τάγματα ό,τι ήθελαν. Όταν ήταν πολύ αργά πια, ο Ερντογάν είπε: «Τους ανεχτήκαμε επειδή είπαν 'Αλλάχ'... Για πολύ καιρό, δεν μπορούσαμε να δούμε ότι αυτή η δομή είναι στην πραγματικότητα το εργαλείο, ο παράγοντας και η κάλυψη για αλλότριες προθέσεις και ύπουλους υπολογισμούς».

Παρόλο που παραλίγο να το πληρώσει ακόμη και με τη ζωή του, «ο Τούρκος πρόεδρος και το ΑΚΡ εξακολουθεί να κάνει το ίδιο λάθος. Η κυβέρνηση ανέχεται τα ισλαμικά τάγματα», υποστηρίζουν όσοι διαβλέπουν τον κίνδυνο.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη