Συνειδητοποιώντας ότι η Μέρκελ στριμώχτηκε, ο Ερντογάν ανακοίνωσε βροντερά ότι η Τουρκία είχε ανοίξει τα σύνορα με την ΕΕ. Για να είναι πειστικός, νυχτιάτικα έφερε με λεωφορεία στα σύνορα όσους το επιθυμούσαν – και έσπευσαν να βρεθούν κατά μήκος της συνοριακής διάβασης, την οποία ήδη η Ελλάδα είχε κλείσει. Επρόκειτο, κυρίως, για νέους, στρατεύσιμης ηλικίας, που διέθεταν smartphones. Η τουρκική προπαγάνδα ανακοίνωσε ότι αρχικά 13 χιλιάδες άνθρωποι εισήλθαν στην ΕΕ με αυτόν τον τρόπο, και στη συνέχεια ο αριθμός ανέβηκε στις 130 χιλιάδες. Αυτό στόχευε να κινητοποιήσει εκείνους που αμφέβαλλαν αν θα έπρεπε να ξαναδοκιμάσουν επαναλάβουν και να πάνε στο Βερολίνο.
Εν τω μεταξύ, έχοντας πλήρη νομική ευθύνη και σύμφωνα με τον χάρτη της συνοριακής φύλαξης, που ισχύει σε κάθε κανονική χώρα, η Ελλάδα έθεσε συνοριοφύλακες και αστυνομικούς που δεν επέτρεψαν σε κανέναν να εισέλθει. Μερικές δεκάδες νέοι, που διέσχισαν τα σύνορα, ως παραβάτες εισόδου των κρατικών συνόρων, συνελήφθησαν και γρήγορα καταδικάστηκαν από ελληνικό δικαστήριο. Όποιος στη Ρωσία θέλει να μάθει πώς λειτουργεί αυτό, μπορεί να μπουκάρει με τους φίλους στα σύνορα της ΕΕ με τη Λευκορωσία και θα δει τι θα του συμβεί.
Για να προκαλέσει την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, η Τουρκία άρχισε να παίζει το θέμα των «σκοτωμένων στα σύνορα», που όμως αποδείχθηκε fakenews. Ωστόσο, fake δεν ήταν ένα πνιγμένο παιδί στο νησί της Λέσβου, όπου περνούν οι βάρκες από τις τουρκικές ακτές (μόλις 10 χλμ. η απόσταση) Η αλήθεια είναι ότι εδώ υπάρχει μια βασική λεπτομέρεια: οι κάτοικοι του νησιού, που έχουν ήδη 30.000 πρόσφυγες, αρνούνται κατηγορηματικά να δεχθούν νέους. Έτσι, προκειμένου να διασωθούν και να βρεθούν στην ξηρά, οι μετανάστες στη θέα ενός σκάφους του λιμενικού απλά βουλιάζουν την βάρκα τους. Έτσι πέθανε και το δύστυχο μωρό που ήταν στο σκάφος. Αυτό ήταν αρκετό για τους Γερμανούς πολιτικούς να αρχίσουν να φωνάζουν: «Όσο παρακολουθούμε αδιάφορα, τόσο θα πεθαίνουν παιδιά στα ελληνικά νησιά!»
Εν τω μεταξύ, στους ατυχείς πρόσφυγες στα σύνορα με την Ελλάδα έδωσαν βεγγαλικά και καπνογόνα, έτσι ώστε υπό την κάλυψη του καπνού να μπορούν να κόψουν τον φράχτη. Όταν αυτό δεν στάθηκε αρκετό για την παραβίαση των συνόρων, χρησιμοποιήθηκαν και μηχανήματα της τουρκικής συνοριοφυλακής, αγορασμένα με χρήματα της ΕΕ ειδικά για την προστασία των συνόρων μαζί της. Τη νύχτα τα μηχανήματα καταστρέφουν τις ελληνικές οχυρώσεις και ανοίγουν το δρόμο για τους μετανάστες, και την μέρα οι Τούρκοι συνοριοφύλακες ρίχνουν στους Έλληνες δακρυγόνα, για να καλύπτεται η παραβίαση των συνόρων.
Έτσι, μια χώρα του ΝΑΤΟ κτυπά μια άλλη χώρα του ΝΑΤΟ, εκβιάζοντας ολόκληρη την ΕΕ. Οι Έλληνες βρέθηκαν μόνοι απέναντι στον σουλτάνο - καμία Ευρωπαϊκή Ένωση δεν σταμάτησε να του δίνει χρήματα, μόνον ευχαριστώ δεν του λένε, και του κάνουν «αυστηρή κριτική».
Και περισσότερο ύπουλα, φυσικά, συμπεριφέρεται η Γερμανία, η οποία, αγνοώντας την Ελλάδα, απέστειλε ήδη τις πρώτες πληρωμές στον εκβιαστή Ερντογάν. Και μέσα από τις χώρες και τους λαούς του ευρωπαϊκού νότου, που θυσιάζονται, στέλνει σήματα στους μετανάστες και κουνά το μαντήλι του καλωσορίσματος.
Στα νησιά του Αιγαίου λαμβάνει χώρα μια υφέρπουσα προσάρτηση: ο Ερντογάν προωθεί στο μέγιστο βαθμό στο έδαφος των νησιών αυτών μουσουλμάνους με την ετικέτα του «πρόσφυγα» και είναι απλά αδύνατο για τους ντόπιους να ζουν πλέον στον τόπο τους. Πλέον σε αυτήν την κατάσταση υπάρχουν δύο επιλογές - είτε η μαζική μετανάστευση των Ελλήνων από τα νησιά τους είτε η έκρηξη βίας. Και με τις δύο επιλογές χαμένη θα είναι η Ελλάδα και θα συμβεί η απόσπαση του εδάφους των νησιών υπέρ της Τουρκίας. Ίσως έχετε ξεχάσει πώς η Τουρκία πήρε το ήμισυ της Κύπρου και τη θάλασσά της.
Τώρα, βέβαια, ο σουλτάνος απευθύνεται ευγενικά και με αγάπη στους Έλληνες: “Λοιπόν, τι αντιστέκεστε, ανοίξτε τα σύνορα, δεν θα παραμείνουν ούτως ή άλλως, αλλά θα πάνε στην Αυστρία και τη Γερμανία”. Ταυτόχρονα, ο Αυστριακός καγκελάριος Kurtz δήλωσε με σαφήνεια ότι τα σύνορα έχουν κλειδωθεί και θα προστατεύονται, ανεξάρτητα από το αν θα λαμβάνουν όμορφες ή δυσάρεστες φωτογραφίες από bloggers.
Ήταν οι δυσάρεστες φωτογραφίες από τα σύνορα που φόβισαν την Μέρκελ το 2015. Από τότε, όμως, η διάθεση των Ευρωπαίων έχει αλλάξει δραματικά. Ωστόσο, αυτό δεν τους εμποδίζει να παρακολουθούν ήσυχα τον τρόπο που ο σουλτάνος οργανώνει πρακτικά μια επιθετική πράξη εναντίον μιας κυρίαρχης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μετά απ’ αυτό, ποιος θα τολμήσει να μας ξαναμιλήσει για “ευρωπαϊκή αλληλεγγύη”; Την είδαμε αυτήν την αλληλεγγύη όταν διαίρεσαν τη Γιουγκοσλαβία με τους Αλβανούς.

Πηγή: https://vz.ru/opinions/2020/3/12/1028183.html

sotiriosdemopoulos