Σε τηλεφωνική επικοινωνία του στην εκπομπή One Talk ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος έδωσε τη δική του εκτίμηση για τον καύσωνα που πλήττει την χώρα.

Όπως δήλωσε ο κ. Καλλιάνος: «Η θερμή εισβολή έχει ήδη ξεκινήσει να πλήττει τη χώρα από την Πέμπτη (18) με τον υδράργυρο σε ορισμένες περιοχές της χώρας να φτάνει μίαν ανάσα μακρυά από τους 40 βαθμούς Κελσίου. Την Παρασκευή (28) αναμένεται να ανέβει λίγο παραπάνω η θερμοκρασία, με τις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της χώρας να πιάνουν 40αρια. Το Σάββατο (38) ωστόσο θα είναι η πιο ζεστή ημέρα του καλοκαιριού, με τον υδράργυρο σε συγκεκριμένες περιοχές να σκαρφαλώνει στους 41 και 42 βαθμούς Κελσίου. Την Κυριακή (48) μετά την κορύφωση του καύσωνα αυτού αναμένεται να μπει ένα μελτέμι που θα λειτουργήσει ως φυσικό κλιματιστικό με αποτέλεσμα να υποχωρήσει ο υδράργυρος στις τιμές των 33ων και 34ων βαθμών Κελσίου, αργά το μεσημέρι».

Ο ίδιος, υπογράμμισε τέλος ότι θα πρέπει να περιμένουμε μία ακόμα θερμή εισβολή η οποία μπορεί να επεκταθεί και σε περισσότερες περιοχές της χώρας, περίπου μία εβδομάδα μετά, στις 7 με 8 Αυγούστου.

Πηγή: onetv.gr