Πολιτική Οικονομία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο «κατόπιν καταστροφής» Άδωνις, ΘΑ πάρει μέτρα τις… επόμενες ημέρες για τα μικρομάγαζα!

Άλλη μια ραδιοφωνική συνέντευξη παραχώρησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Και προκάλεσε στους ακροατές συγκίνηση μια και δήλωσε ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες των εμπόρων καθώς δεν είναι ανοιχτές οι δραστηριότητες τους στις εκπτώσεις.

Έκανε δε σαφές ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός παρακολουθούν πολύ στενά τις εξελίξεις και συζητούν με την επιτροπή λοιμωξιολόγων!

Το καλύτερο όμως το άφησε για το τέλος μια και ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει σχέδιο και μέτρα για τον κλάδο της αγοράς που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλον όπως αυτόν της ένδυσης και της υπόδησης. Διαβεβαίωσε δε τους ακροατές ότι υπάρχει ήδη κυβερνητικό σχέδιο για να περιοριστούν οι απώλειες! 

Μα καλά είμαστε σοβαροί;

Η αγορά τους τελευταίους μήνες τρώει το ένα χαστούκι μετά το άλλο! Από τα μικρομάγαζα μέχρι την εστίαση και από τον τουρισμό μέχρι τις τέχνες οι εμπλεκόμενοι και οι Σύλλογοί τους ουρλιάζουν ότι καταστρέφονται. Τα στατιστικά με την περσινή αντίστοιχη περίοδο δείχνουν απώλειες που αγγίζουν το 90% και τώρα, όταν πλησιάζουμε το τρίτο κύμα της πανδημίας έρχεται να δηλώσει ο Υπουργός (μη) Ανάπτυξης ότι η κυβέρνηση έχει ΗΔΗ σχέδιο για να περιοριστούν οι απώλειες και ότι ΘΑ ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες;

Και αφού έχει το σχέδιο γιατί το κρατάει στα συρτάρια; Τι περιμένει δηλαδή, το θαύμα των Χριστουγέννων όπου θα ανοίξουν όλα τα μαγαζιά δια μαγείας και θα γεμίσουν κόσμο;

Κάτι αντίστοιχο γίνεται και με τα περιοριστικά μέτρα, που ανακοινώνονται την Παρασκευή και εφαρμόζονται από Δευτέρα πρωί!

Κύριοι πάρτε το χαμπάρι:

Η τραγική κατάσταση στην κοινωνία και την οικονομία δεν είναι σαν την… δίαιτα που αρχίζει από Δευτέρα! Θέλει άμεσες επιθετικές αποφάσεις και όχι έναν χαριτωμένο επικοινωνιακό Υπουργό που λειτουργεί «κατόπιν καταστροφής»


Ο κύριος Μάξιμος