Πολιτική ΑΡΘΡΑ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ “ΕΛΛΑΔΑ 2021”


Η ΝΔ του νέο-φιλελευθερισμού και της κεντροαριστεράς…

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
[email protected]
www.egerssi.gr

Πολύ σύντομα διαπίστωσε, η μεγαλύτερη πλειοψηφία όσων ψήφισαν τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, πως δεν θα άλλαζε σε τίποτε την πολιτική διαχείριση κορυφαίων ζητημάτων της Πατρίδος μας η νέα κυβέρνηση!

Η οποίοι με την ψήφο τους μαζικά καταδίκασαν την εθνομηδενιστική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ!

Πλανήθηκαν όμως οι ψηφοφόροι της ΝΔ, που πίστεψαν, ότι ψηφίζουν ένα κόμμα που θα προασπιστεί τις πατριωτικές τους ευαισθησίες και τα πατριωτικά τους πιστεύω σε εθνικά ζητήματα της χώρας μας, προεξέχουσας της ακύρωσης της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών, όπου ελαφρά τη καρδία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε στους γείτονες Σκοπιανούς, το όνομα, την εθνότητα και τη γλώσσα της Μακεδονίας μας!

Πλανήθηκαν οι ψηφοφόροι της ΝΔ, που πίστεψαν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επαναφέρουν στην κανονικότητα θρησκευτικά τους διαχρονικά πιστεύω, τα οποία καταργήθηκαν βίαια, απάνθρωπα, με κυβερνητικές αποφάσεις της προηγούμενης άθεης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ!

Ωστόσο, από την αρχή φάνηκε ότι η ημέρα δεν θα ήταν καλή, αφού πολλοί ψηφοφόροι της ΝΔ πάγωσαν στην αναγγελία της κυβερνητικής στελέχωσης με υπουργούς που ανήκαν στην νέο-φιλελεύθερη πτέρυγα της ΝΔ! Όταν διαπίστωσαν ότι επιδεικτικά παραγκωνίζονταν από την υπουργική σύνθεση της νέας κυβέρνησης, βουλευτές που ανήκουν στη δεξιά πτέρυγα της ΝΔ! Παλαιών μπαρουτοκαπνισμένων στελεχών, τα οποία διατηρούσαν ψήγματα ευαισθησίας για τα εθνικά και τα θρησκευτικά ζητήματα!

Πάγωσαν οι ψηφοφόροι της ΝΔ, με την διαπίστωση, ότι το μισό υπουργικό συμβούλιο απαρτιζόταν από πρώην Σημιτικούς υπουργούς του ΠΑΣΟΚ! Όταν στη νέα σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου υπήρχαν ακόμη και άτομα που θήτευσαν στο “Ποτάμι”! Το κόμμα του διεθνιστή Σταύρου Θεοδωράκη, που δημιουργήθηκε για σύντομο ειδικό σκοπό και γι΄ αυτό δεν υπάρχει σήμερα!

Πάγωσαν οι ψηφοφόροι της ΝΔ, με την διαπίστωση, ότι στην υπουργική σύνθεση υπάρχουν ακόμη και πρώην Κνίτες! Πάγωσαν στη σκέψη, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σηματοδότησε εξ αρχής την μετατροπή της ΝΔ από κόμμα της κεντροδεξιάς, σε κόμμα της κεντροαριστεράς!

Η Γιάννα του Κώστα Σημίτη, του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη…

Αλλά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε δυο ακόμη άστοχες και ύποπτες πολιτικές κινήσεις, που σηματοδότησαν πλήρως αυτήν την στροφή της ΝΔ προς την κεντροαριστερά!

Η πρώτη ήταν, λίγες μέρες μετά την νίκη της ΝΔ στις εκλογές του Ιουλίου 2019, με την ανάθεση στην κ. Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, της προεδρίας της Επιτροπής που θα επιμεληθεί των εκδηλώσεων τιμής, της συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”!

Ανατέθηκε δηλαδή στην κ. Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη και την Επιτροπή της να προωθήσει στο εσωτερικό και το εξωτερικό, αυτήν την χρονιά ορόσημο για το ελληνικό Έθνος!

Ανατέθηκε στην κ. Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, της “χορηγού” της κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα, η ανάδειξη του ηρωισμού των ηρώων του 1821 της Επαναστάσεως που αποτίναξε τον τουρκικό ζυγό μετά από 4 αιώνες σκληρής υποδούλωσης και θαυμάστηκε από όλον τον κόσμο της εποχής εκείνης!

Ανατέθηκε στην κ. Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, να μεταλαμπαδεύσει στην σημερινή ελληνική κοινωνία τα ιερά μηνύματα του ξεσηκωμού των κουζουλών Ελλήνων εναντίον των Τούρκων!

Ανατέθηκαν όλα τα παραπάνω στην φίλη του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ο οποίος την είχε ορίσει επικεφαλής του “Αθήνα 2004” για την προετοιμασία της Ολυμπιάδας των Αθηνών! Της μοναδικής Ολυμπιάδας στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων που δεν υπήρξε απολογιστικό έργο διαχείρισης των χρημάτων που δαπανήθηκαν, όταν το 2012, ο μετέπειτα φίλος της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, Αλέξης Τσίπρας, ζητούσε στη Βουλή να ενημερωθεί αυτός και το κόμμα του, για τα ιλιγγιώδη ποσά που δαπανήθηκαν για την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004! Όταν κατά τον Αλέξη Τσίπρα, εκείνης της εποχής, εκτοξεύτηκε το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα της χώρας μας!

Η δεύτερη “δημοκρατική” και εκλεκτή επιλογή του κ. Μητσοτάκη ήταν η κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας!

Μια επιλογή, που δεν προερχόταν από τον χώρο της ΝΔ και έτσι ο “δημοκράτης” Κυριάκος Μητσοτάκης “σηματοδότησε”, όχι το άνοιγμά του στην κεντροαριστερά, αλλά την προσχώρησή του στην κεντροαριστερά!

Ωστόσο σήμερα θα ασχοληθώ με την πρώτη άστοχη και εν πολλοίς ύποπτη επιλογή του Πρωθυπουργού! Στην ανάθεση της ηγεσίας της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” στην κ. Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821!

ΣΟΚΑΡΕΙ η Γιάννα Αγγελοπούλου: Προσωπικές αποκαλύψεις που δεν ...
Αθλιότητες της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη…

Πολύ σύντομα η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη επιβεβαίωσε όλους εκείνους τους ανησυχούντες, που διατύπωσαν έντονες ενστάσεις στην επιλογή του Πρωθυπουργού, ώστε να ηγηθεί εκείνη μιας τέτοιας Επιτροπής!

Έτσι με το καλημέρα της ανάληψης των καθηκόντων της η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη προκάλεσε έναν κακό χαμό στην ελληνική κοινωνία! Πρωτίστως με την εντελώς άστοχη και καθ΄ όλα ύποπτη επιλογή του σήματος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”! Που δεν παραπέμπει στα ιερά προστάγματα και για τα οποία έγινε η Επανάσταση του 1821 και όπως διατύπωσε εύστοχα και γλαφυρά ο “Γέρος του Μοριά” Θεόδωρος Κολοκοτρώνης:
«Όταν πήραμε τα όπλα, πρώτα είπαμε υπέρ Πίστεως και ύστερα υπέρ Πατρίδος»!

Και όπως επίσης διατύπωσε ο Σαμιώτης λόγιος Γεώργιος Κλεάνθης:
«Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος της Ελευθερία»!

Στη συνέχεια τα “αμαρτήματα” της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη και της Επιτροπής της ήταν πολλά και προκάλεσαν σάλο, αγανάκτηση και οργή στην ελληνική κοινωνία!

Σάλος, που δεν λέει να κοπάσει με την ανιστόρητη, ανεύθυνη και πέραν των αρμοδιοτήτων τοποθέτηση του μέλους της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” καθηγητή Αριστείδη Χατζή και την εν συνεχεία υπεράσπισή του από την ίδια την Πρόεδρο της Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη, της παραδοχής τους δηλαδή, ότι ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδος Ιωάννης Καποδίστριας ήταν δικτάτορας! Εκθέτοντας τον ίδιο τον Πρωθυπουργό προσωπικά για την άστοχη και ύποπτη αυτή επιλογή του!

Ωστόσο, αυτή η ίδια Επιτροπή “Ελλάδα 2021” λίγες ημέρες μετά ανέβασε στο διαδίκτυο βίντεο με αφορμή την επέτειο του θανάτου του Βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη κι όπου έγραψε μαζί με τη δημοσίευση του βίντεο:
«Στις 22 Μαΐου 1963, ο Γρηγόρης Λαμπράκης, σε ομιλία του κατήγγειλε πως υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του. Σε λίγο, θα δεχόταν χτύπημα από λοστό, που θα τον οδηγούσε σε θάνατο 5 μέρες αργότερα. Ο Κώστας Γαβράς, 6 χρόνια μετά, σκηνοθετεί το “Ζ”, με θέμα τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη»!

Αλλά, η μοναδική αντίδραση – δυστυχώς - από την Κ.Ο. της ΝΔ ήλθε από τον βουλευτή της Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο οποίος μέσω των social media ζητάει εξηγήσεις από την Επιτροπή “Ελλάδα 2021”, γράφοντας τα παρακάτω:
«Παρακαλώ ως βουλευτής να μου εξηγηθεί, ποια σχέση έχει το έγκλημα της δολοφονίας Λαμπράκη με το έργο της Επιτροπής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Ιδίως εφόσον ζητούμενο ήταν ένα “σαν σήμερα’, γιατί δεν επελέγη πχ η δολοφονία της Μπουμπουλίνας στις 22/5 του 1825;»!

Από τα παραπάνω φαίνεται ότι η Επιτροπή “Ελλάδα 2021” έχει ξεφύγει εντελώς και θα έπρεπε να επέμβει άμεσα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (;;;)! Διαφορετικά θα είναι συνυπεύθυνος σε ότι άλλο ακολουθήσει από αυτήν την Επιτροπή που τον εκθέτει ανεπανόρθωτα και η οποία επινόησε ένα άθλιο σήμα, χωρίς Σταυρό και Ελλάδα!

Αλλά και στην Κερκυραϊκή κοινωνία υπήρξε μεγάλη αντίδραση με ψήφισμα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και στο οποίο διαμαρτύρεται για τις απαξιωτικές αναφορές της κατά του Ιωάννη Καποδίστρια, επισημαίνοντας ότι:
«…​Θεωρούμε, ότι αποστολή της εν λόγω Εθνικής Επιτροπής, εν όψει των εορτασμών και αφιερωμάτων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, είναι η προβολή της ιστορίας μας και η αναζήτηση προτύπων για το μέλλον. Υπάρχουν άλλα fora και άλλοι χώροι, κυρίως η Ακαδημία Αθηνών και τα Πανεπιστήμια, όπου μπορούν να κατατεθούν όλες οι απόψεις, τεκμηριωμένες ή ατεκμηρίωτες, και να δοθούν επίσημες και τεκμηριωμένες, άρα επιστημονικές, απαντήσεις.

Το 2021 δεν πρόκειται να τιμήσουμε μόνο τα 200 έτη από την Ελληνική Παλιγγενεσία, αλλά θα τιμήσουμε και τα 190 έτη από τη δολοφονία του πρώτου και τελευταίου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια (27.9.1831).

Δεν γνωρίζουμε επίσημα, εάν τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” και κυρίως η Πρόεδρός της κ. Γιάννα Αγγελοπούλου επέτρεψαν την αναγραφή προσωπικών και ατεκμηρίωτων επιστημονικά αναγνώσεων της νεότερης Ιστορίας μας, που υποπίπτουν στα ιστορικά λάθη του αναχρονισμού και της απροϋπόθετης ερμηνείας της ιστορίας από τον κ. Χατζή…»!

Σπρώχνουν τον Πρωθυπουργό στον πολιτικό του όλεθρο…

Πράγματι ο πολιτικός σάλος κατά της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” και της Προέδρου της είναι πρωτοφανής και συμπαρασύρει στον πολιτικό όλεθρο και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, που δείχνει αμετανόητος για τις άστοχες – τουλάχιστον - πολιτικές του επιλογές!

Αφού πρόσφατα, έδωσε συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον τηλεοπτικό σταθμό Star και στη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα, και όλως τυχαίως είχε σε εμφανή θέση στο γραφείο του το βιβλίο του Ρόντρικ Μπήτον: “ Ελλάδα η βιογραφία ενός έθνους” - στην αγγλική του έκδοση – όπως μας ενημερώνει η ηλεκτρονική πλατφόρμα https://ardin-rixi.gr/.