Με καθυστέρηση και χωρίς να μιλήσει με δημοσιογράφους έφτασε στη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ ο Εμανουέλ Μακρόν την ώρα που το Παρίσι φλέγεται από τις διαδηλώσεις για την αλλαγή του ορίου συνταξιοδότησης.

Ο Γάλλος Πρόεδρος εισήλθε στην ολομέλεια γύρω στις 14.45 (15.45 ώρα Ελλάδας) χωρίς να περάσει από το κόκκινο χαλί όπου περίμεναν οι δημοσιογράφοι, διευκρίνισε το Ελιζέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚόσμος | 23.03.2023 18:30Η δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση Μακρόν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο Καρναβάλι της Μασσαλίας που κατεστάλη από την αστυνομία

Οι 26 άλλοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων είχαν αφιχθεί από τις 11.00 το πρωί για γεύμα με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι αντιμέτωπος με ένα πρωτοφανές κύμα διαμαρτυρίας μετά την ψήφιση της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, την οποία πέρασε η κυβέρνηση, παρακάμπτοντας τη Γερουσία.

Οι γαλλο-γερμανικές διαφωνίες για τη θέση της πυρηνικής ενέργειας στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και η απαγόρευση των θερμικών κινητήρων το 2035 θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών σήμερα στην ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ