Να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Κρήτης απαίτησε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή.

Συνολικά στο Νοσοκομείο παραμένουν κενές 225 οργανικές θέσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 17 κενές θέσεις γιατρών, προκηρύχθηκαν μόλις 6 μόνιμες θέσεις. Στις θέσεις αυτές δεν περιλαμβάνεται καμία θέση μόνιμου παθολόγου, τη στιγμή που 4 θέσεις παθολόγων είναι κενές.

Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, επιχείρησε να δημιουργήσει μια «μαγική εικόνα» περί «ενίσχυσης» του ΕΣΥ, επικαλούμενος τα διάφορα «μπαλώματα» όπως η πρόσληψη συμβασιούχων και οι μετακινήσεις προσωπικού. Επίσης, επανέλαβε τις ανέξοδες υποσχέσεις ότι …θα γίνουν προσλήψεις.

Ο Μανώλης Συντυχάκης υπενθύμισε στον υφυπουργό ότι ανάλογες υποσχέσεις είχε δώσει σε προηγούμενη Ερώτηση του ΚΚΕ για τα κενά του Νοσοκομείου, αλλά ενώ βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας αυτές αποδείχθηκαν ακάλυπτες επιταγές.