Ελλάδα Κόσμος ΑΡΘΡΑ

Ο… Μιχαήλ Άγγελος και ο Καραϊσκάκης!


Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Εσύ θαυμάζεις τα έργα του Μιχαήλ Αγγέλου ή λες πώς μιλούσε και τι έκανε με τους φίλους του; Κάνουμε μια ρεαλιστική παρομοίωση για βαθύτερη κατανόηση.

Την ώρα που είσαι σε μια ομάδα και θαυμάζεις τα γλυπτά και τη ζωγραφική του Μιχαήλ Αγγέλου, κανένας δεν θα σου αναλύσει αν ήταν τσιγκούνης, αν ήταν ομόφυλος (μπορεί να λεχθεί ακροθιγώς, πολιτισμένα) η μη και πώς μιλούσε στους εραστές του ή στη μαμά του.

Κοιτάς το αποτέλεσμα γιατί τα έργα του μένουν στους αιώνες και ο ρόλος σου ως πολίτης είναι αυτός και όχι τι έκανε ως εραστής, γιατί δεν θα γίνεις ποτέ εραστής του. Αν τονίζεις τα ελαττώματά του (που έχουμε όλοι οι άνθρωποι) και δεν θαυμάζεις το αποτέλεσμα των οποιοδήποτε αγώνων του, σημαίνει ότι είσαι άτομο με πολύ χαμηλό βαθμό πνευματικού πολιτισμού.

Αν το κάνεις, είσαι ένας υλιστής, ακαλλιέργητος που εξυπηρετεί συμφέροντα και ωφελείσαι και πρέπει να πάρεις την άγουσα αμέσως από την ομάδα. Αν ο αρχηγός της ομάδας εξυπηρετεί τα ίδια συμφέροντα με σένα σε επικροτεί. Τότε ο κόσμος πρέπει να σε μποϊκοτάρει, να σε απαξιώσει και να αρνηθεί να σε πληρώσει. Για να διαφυλάξει τον πολιτισμό του, αποβάλλει τέτοια απολίτιστα υλιστικά άτομα, όπως η λεμονιά ρίχνει στο έδαφος τα ελαττωματικά της λεμόνια.

Με τον τρόπο αυτό αντιλαμβανόμαστε τον εξευτελισμό που δεχόμαστε ως έθνος, από πνευματικούς νάνους, που βάζουν την ύλη και τα συμφέροντά τους, πάνω από όλα. Απογυμνώνεται ο σκοπός τους που δείχνει ότι ήρθαν να κάνουν την όσμωση και να χαρίσουν χώρα με ύπουλο, ανήθικο τρόπο.

Είναι ιεροσυλία για τους Ήρωες που θυσιάστηκαν για αυτά τα χώματα και ο κόσμος θα αντιδράσει. Είναι ελάχιστοι για να αλλάξουν τη ψυχολογία μας. Το πιθανότερο είναι να μετανιώσουν και να προσαρμοστούν με τον ελληνικό λαό, όσο και να αρνούνται να πουν τη λέξη Ελλάδα, Έλληνες Ελληνίδες. Ας αφήσουν τις υποσχέσεις που έχουν δώσει στους γείτονες με τις οποίες συμπράττουν με τους Συριζαίους, γιατί όσο θέατρο και να παίζουν, να μας ξεγελάσουν, θα αντισταθούμε για τη χώρα και τους προγόνους μας.


ΠΗΓΗ