Διευκρινήσεις από το υπουργείο Δικαιοσύνης για το σύννομο της διαδήλωσης του ΠΑΜΕ για την εργατική Πρωτομαγιά στην Πλατεία Συντάγματος ζητά ο βουλευτής Α’ Αθηνών με την Νέα Δημοκρατία Κωνσταντίνος Μπογδάνος με ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή.

Ο κ. Μπογδάνος επισημαίνει στην ερώτησή του πως «από την πρώτη ημέρα της πανδημίας, οι Έλληνες στη συντριπτική τους πλειονότητα επέδειξαν ευθύνη και σοβαρότητα στην τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας, γεγονός που μας επέτρεψε να περιορίσουμε αποτελεσματικά τη νόσο. Εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες στερήθηκαν αγαπημένα τους πρόσωπα και αυτονόητες σε κανονικές συνθήκες ελευθερίες προκειμένου να συμβάλλουν σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια. Ακόμη και τις ημέρες του Πάσχα, εκκλησία, κλήρος και πιστοί προσάρμοσαν στις έκτακτες συνθήκες πατροπαράδοτες παραδόσεις άρρηκτα συνυφασμένες με τον Ελληνισμό στο όνομα του κοινού καλού» για να παρατηρήσει: «Μέσα σ’ αυτό το γενικό περιβάλλον, την 1η Μαΐου, τρεις μέρες πριν τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, το ΠΑΜΕ οργάνωσε πορεία και διαδήλωση χιλιάδων μελών του έξω από το Κοινοβούλιο, σε παράβαση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με τίτλο: Αριθμ. Δ1α/Γ.Π οικ 20036,όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β -986/22/3/2020 η οποία τροποποιήθηκε με την υπ’ αρ. 24112/9.4.2020 κοινή απόφαση των ιδίων Υπουργών και παρατάθηκε έως και τις 4.5.2020 και στην οποία η ΕΛΑΣ δικαιολογημένα δεν επενέβη, διότι, μεταξύ άλλων, η διαδικασία της απώθησης, ή η διαχείριση πολλαπλών προσαγωγών θα αύξαναν τελικά τον κίνδυνο μετάδοσης της νόσου».

Ο ίδιος υποστηρίζει πως «στο όνομα της ισονομίας και του αυτονόητου σεβασμού των θυσιών που υπέστησαν και συνεχίζουν να υφίστανται αυτό το διάστημα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, αλλά και του εύλογου ερωτήματος αφενός του αν τηρήθηκε στην συγκεκριμένη περίπτωση η αρχή της ισονομίας, και αφετέρου αν η διαδήλωση αυτή συνιστά κίνδυνο περαιτέρω εξάπλωσης της πανδημίας, καθίσταται επιτακτική η διασάφηση των όρων και των συνθηκών πραγματοποίησης της διαδήλωσης, αλλά και η απόδοση τυχόν κατά τον νόμο ευθυνών» και ρωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα: «Αν η διαδήλωση του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά στην Πλατεία Συντάγματος έγινε συννόμως. Ποιες ενέργειες προβλέπονται, ούτως ώστε να αποδοθούν ενδεχόμενες κατά το νόμο ευθύνες».

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Αυτοί οι ασθενείς πρέπει να είναι διπλά προσεκτικοί για να μην κολλήσουν

Bild: Θα πάμε διακοπές; Ας αποφασίσουν οι Έλληνες

Ηλίας Μόσιαλος - Η επόμενη μέρα: Εφαρμόζουμε το σουηδικό μοντέλο ή τη χρυσή τομή των καλύτερων προσεγγίσεων;