Του Αιμίλιου Πολυγένη

Την ιερά μνήμη του Αγίου Πρίγκιπα Δανιήλ και του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι, τίμησε σήμερα, Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Με τον Πατριάρχη Μόσχας συλλειτούργησε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, ο Μητροπολίτης Αναστάσεως κ. Διονύσιος και Επίσκοποι του Πατριαρχείου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας, ανέπεμψε δεήση για τον τερματισμό της πανδημίας του Covid-19.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πατριάρχης Κύριλλος, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας συνεχάρη τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ για την συμπλήρωση 25 χρόνια στο Τμήμα Εξωτερικών Σχέσεων.

“Σε ανάμνηση του γεγονότος θα ήθελα να σας προσφέρω ένα αρχιερατικό εγκόλπιο, με την ευχή ο Κύριος να σας ενδυναμώνει και να σας βοηθάει στο ευθυνοφόρο και υπεύθυνο τόμεα που διακονείτε” - ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Κλείνοντας ο Πατριάρχης τόνισε: “Είστε ο επικεφαλής των εξωτερικών μας σχέσεων, των δεσμών μας δηλαδή με το εξωτερικό. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και απαραίτητο για την Εκκλησία, και ειδικά στην εποχή μας.”

[](#)[](#)