Κόσμος έρευνα ΑΡΘΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΓΕΙΑ

O ''Σωτήρας των μανάδων''

O ''Σωτήρας των μανάδων'' ο άνθρωπος που μετά κόπων και βασάνων εισήγαγε στην ιατρική πρακτική το ζήτημα που στην κρίση του κορωνοϊού αναδείχτηκε ως μείζον, την ατομική υγιεινή και αντισηψία, ο Ignaz Semmelweis, λοιδορήθηκε και πολεμήθηκε όσο κανείς άλλος από τους συναδέρφους του, από το μεγαλύτερο μέρος της ιατρικής κοινότητας, που θεωρούσαν τους εαυτούς υπεράνω του πλυσίματος των χεριών, μια παράδοση που όπως είδαμε στο σχετικό κεφάλαιο, συνεχίζεται σε κάποιο βαθμό ως σήμερα, σκοτώνοντας εκατομμύρια ανθρώπων μέσω των ενδονοσομειακών λοιμώξεων.

Ο πόλεμος με αυτούς που αποκάλεσε «αδαείς δολοφόνους» είχε μεγάλο τίμημα για τον Semmelweis καθώς τον κατέβαλε νοητικά.

Έτσι βρέθηκε η ευκαιρία να τον παραπλανήσουν και να τον κλείσουν στο ψυχιατρείο.
Ο Semmelweis προσπάθησε να αντισταθεί.
Δύο βδομάδες μετά τον άγριο ξυλαδαρμό του, ο άνθρωπος που το έργο του έχει σώσει αναρίθμητες ζωές μέχρι σήμερα, πέθανε στο κελί του.


Το 1846, ο Semmelweis διορίστηκε ως βοηθός του καθηγητή Johann Klein στην «Πρώτη Μαιευτική Κλινική» του «Γενικού Νοσοκομείου της Βιέννης». Τα καθήκοντά του περιελάμβαναν την εξέταση των ασθενών, την παρακολούθηση δύσκολων τοκετών και τη διδασκαλία μαθητών μαιευτικής. Τη στιγμή που ο Semmelweis εργαζόταν ως βοηθός, υπήρχαν δύο μαιευτικές κλινικές στο «Γενικό Νοσοκομείο της Βιέννης». Ο Semmelweis παρατήρησε ότι το ποσοστό θνησιμότητας στην «Πρώτη Κλινική» ήταν σημαντικά υψηλότερο από αυτό της «Δεύτερης Κλινικής» ο πυρετός στα παιδιά, ήταν η αιτία αυτών των θανάτων. Ο Semmelweis προσπάθησε να καταλήξει σε μια λογική λύση για το πρόβλημα των υψηλών ποσοστών θανάτου στην «Πρώτη Κλινική».
Εξάλειψε τους κοινά αποδεκτούς λόγους όπως ο υπερπληθυσμός και οι κλιματολογικές συνθήκες. Ο Semmelweis παρατήρησε ότι η μόνη σημαντική διαφορά στις κλινικές ήταν το προσωπικό που εργαζόταν εκεί.
Η «Πρώτη Κλινική» είχε φοιτητές Ιατρικής, ενώ η «Δεύτερη Κλινική» είχε μόνο μαίες. Το 1847, ένας από τους φίλους του Semmelweis, ο Jakob Kolletschka, πέθανε τυχαία σφυρήλατο με ένα νυστέρι κατά τη διάρκεια μιας αυτοψίας. Κατά την αυτοψία του σώματος, ο Semmelweis παρατήρησε ότι οι παθολογικές του καταστάσεις ήταν παρόμοιες με εκείνες των γυναικών που είχαν πεθάνει από πυρετό.
Αυτό προκάλεσε την υποψία στο μυαλό του ότι αυτοί οι θάνατοι είχαν κάποια σχέση με το πτωματικό υλικό. Ο Semmelweis κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γιατροί εξέταζαν τους ασθενείς αμέσως μετά τη διεξαγωγή αυτοψίας, προκαλώντας πυρετό. Εφαρμόζει μια πολιτική χρήσης ενός διαλύματος χλωριωμένου ασβέστη για το πλύσιμο των χεριών μετά από αυτοψίες. Ως αποτέλεσμα, το ποσοστό θνησιμότητας στην «Πρώτη Κλινική» μειώθηκε σημαντικά. Ο Semmelweis υποστήριξε ότι η έλλειψη καθαριότητας ήταν ο μόνος λόγος για τον πυρετό.
Αυτή η θεωρία δεν είχε επιστημονική εξήγηση και δεν έγινε αποδεκτή από πολλούς ιατρούς. Ο Semmelweis συνέχισε τις πρακτικές του και άρχισε να συμπεριλαμβάνει τα χειρουργικά εργαλεία στο πρωτόκολλο πλύσης του. Μέχρι το τέλος του 1847, τα ευρήματα του Semmelweis έγιναν γνωστά σε όλη την Ευρώπη.
Η διάλεξή του δημοσιεύθηκε σε διάφορα ιατρικά περιοδικά, όπως το «The Lancet». Υπήρχαν αρκετοί γιατροί που παρερμήνευσαν και αμφισβήτησαν τους ισχυρισμούς του. Καθώς ο Semmelweis δεν κοινοποίησε τις θεωρίες του άμεσα, αυτές οι παρερμηνείες συνέχισαν να αυξάνονται. Κατά τη λήξη της θητείας του στο «Γενικό Νοσοκομείο της Βιέννης», δεν διορίστηκε ξανά. Λίγες μέρες αργότερα, έφυγε από τη Βιέννη απότομα και μετακόμισε στη Πέστη. Το 1851, ο Semmelweis ανέλαβε την τιμητική θέση του επικεφαλής ιατρού στο μαιευτήριο του «Νοσοκομείου Szent Rókus» στο Pest.
Κατείχε τη θέση για 6 χρόνια. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Semmelweis εφάρμοσε τις μεθόδους πλυσίματος των χεριών του, μειώνοντας έτσι τις περιπτώσεις του πυρετού. Ωστόσο, αρκετοί άλλοι γιατροί δεν ήταν έτοιμοι να δεχτούν τις μεθόδους του. Το 1855, ο Ignaz Semmelweis διορίστηκε ως καθηγητής μαιευτικής στο «Πανεπιστήμιο του Pest». Καθώς κατείχε τη θέση, εφάρμοσε πλύσεις χλωρίου στην κλινική μητρότητας του «University of Pest». Αυτό έδωσε καλά αποτελέσματα μειώνοντας τη μητρική ποσοστά θνησιμότητας Ο Ignaz Semmelweis δημοσίευσε διάφορα δοκίμια στο τελευταίο μέρος της καριέρας του.
Αυτό έγινε για να ξεκαθαρίσει τις παρανοήσεις σχετικά με τις θεωρίες του.
Δημοσίευσε δύο δοκίμια, «Η αιτιολογία του παιδικού πυρετού» και «Η διαφορά στη γνώμη μεταξύ του εαυτού μου και των αγγλικών ιατρών σχετικά με τον παιδικό πυρετό».
Το 1861, δημοσίευσε το βιβλίο του «Η αιτιολογία, η έννοια και η προφύλαξη του παιδικού πυρετού».
Στα μεσα του 1900 περίπου οι μισες γυναίκες που τις ξεγεννούσαν γιατροί σε νοσοκομειο πέθαιναν απο επιλόχειο πυρετο ενώ οι γυναίκες που γεννούσαν με μαμή σε κλινική ή στο σπίτι ζούσαν!
Ο Γιατρός Ignaz Semmelweis ανακάλυψε πως η αιτία θανάτου ηταν το γεγονός πως οι γιατροί ξεγεννούσαν μετα απο νεκροψίες και μετέφεραν μικρόβια στις εγκυμονούσες.
Ο Σεμελβάις το 1847 ανακάλυψε κατι εξαιρετικά απλό και λογικό!: το πλύσιμο των χεριών τους πριν τη γεννα!
Τον καιρό εκεινο εργαζόταν στην Πρώτη Μαιευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου της Βιέννης, όπου οι ιατρικοί χώροι είχαν τριπλάσια θνησιμότητα από τους θαλάμους των μαιών. Ενημέρωσε την όλη την ιατρική κοινότητα με τα αποτελέσματα της έρευνας του που είχαν εκμηδενίσει τους θανατους στις εγκυμονουσες και Δημοσίευσε ένα βιβλίο με τα ευρήματά του στην αιτιολογία, την έννοια και την προφύλαξη του επιλόχειου πυρετού.

Παρά τις διάφορες δημοσιεύσεις των αποτελεσμάτων του, που αποδείκνυαν πως το πλύσιμο των χεριών εκμηδενίζει τη θνησιμότητα, οι παρατηρήσεις του Σέμελβαϊς έρχονταν σε αντίθεση με τις καθιερωμένες επιστημονικές και ιατρικές απόψεις της εποχής και οι ιδέες του απορρίφθηκαν από την ιατρική κοινότητα.
Ο Σέμελβαϊς δεν θα μπορούσε να προσφέρει καμία αποδεκτή επιστημονική εξήγηση για τα ευρήματά του και οι υπόλοιποι γιατροί είχαν ΠΡΟΣΒΛΗΘΕΙ από την πρόταση ΝΑ ΠΛΥΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ και τον χλεύασαν για αυτό. Το 1865, και ενώ είχε αποδείξει πως με ενα απλό πλύσιμο των χεριών δεν πέθαιναν οι εγκυμονούσες τον καταδίωξαν, τον περιθωριοποίησαν και στο τελος ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ για τις περίεργες ιδέες του πως δηλαδή η αιτία των θανάτων ειναι οι ίδιοι οι γιατροί!!
Μετα απο 2 εβδομαδες εγκλεισμού στη φυλακή ΠΕΘΑΝΕ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΑΤΙΜΑΣΜΕΝΟΣ και στην κηδεία του δεν παραβρέθηκε σχεδόν κανεις.
Ο Σέμελβαϊς αρκετά χρόνια μετα τον θάνατο του κέρδισε ευρεία αποδοχή όταν ο Λουί Παστέρ επιβεβαίωσε τη θεωρία των μικροβίων και ο Τζόζεφ Λίστερ, ενεργώντας με βάση την έρευνα του Γάλλου μικροβιολόγου, εφάρμοσε μεθόδους υγιεινής με μεγάλη επιτυχία.
Ο Σεμελβάις αναγνωρίστηκε ως πατερας της αντισηψιας και κατατάχθηκε στους ευεργετες της ανθρωπότητας!
Η ιστορία του Σεμελβάις κατατάσσεται στα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ!!
Οι Γιατροί για πολλους ειναι το επάγγελμα της ντροπης μιας και έχουν πράξει εγκληματικά λάθη και έχουν κυριολεκτικά σκοτώσει εκκατομυρια ανθρωπους στο όνομα της επιστήμης με τα λάθη τους!!
ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΤΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΩΣ 3η ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!!
Η ιατρική κοινότητα και οι φαρμακοβιομηχανιες λειτουργούν ως καρτέλ και φιμώνουν καθε αληθινό ιατρό επιστήμονα τους μπαίνει στα πόδια και τα κέρδη τους!
Εχουν βάψει με αίμα πολλες φορες την ιστορία θέλουν να το ξανακάνουν!!
Θέλουν να φιμώσουν κάθε ιατρό που λέει την αλήθεια για το φιάσκο του Κορονοϊού!!
Θέλουν να φιμώσουν κάθε ερευνα κάθε κλινική μελέτη που αποδεικνύει πως πρόκειται για εναν ιο ίσως λίγο πιο μεταδοτικό απο την Γρίπη!!
Θέλουν να φιμώσουν κάθε γιατρο που παρουσιάζει στοιχεία οτι οι μασκες δεν παρέχουν καμμία προστασία στον ιο και που το αναγράφουν και επάνω τους οι ιδιες οι μασκες!!
Στο επάγγελμα της ντροπής που λειτουργεί έως σημερα με χρηματισμό και φακελάκια οι περισσότεροι Γιατροί ειναι πλεον επιχειρηματίες και υπάλληλοι των φαρμακευτικών εταιρειών! Γνωρίζουν πολυ καλυτερα απο τον καθένα οτι δεν προσφέρουν καμμία θεραπεία σε οποιαδήποτε σοβαρή ασθένεια και γνωρίζουν και τις συνέπειες της χημειοθεραπείας, με τρελα ποσοστά θνησιμότητας και παρολα αυτά ξεζουμίζουν οικονομικά τους ασθενείς τους ταλαιπωρούν και τους σακατεύουν εκμεταλευόμενοι την δυστυχία τους..
Οι γνωσεις τους έχουν σταματήσει απο τότε που ηταν φοιτητές και μάθανε οτι τους σέρβιραν οι γιατροί των προηγούμενων αιώνων και καμμία όρεξη η περιέργεια δεν έχουν να εξελιχθούν περαιτέρω..
Οι γιατροί δεν εχουν ιδεα απο διατροφή.
Οταν λοιπόν ένας γιατρός σε κατευθύνει με τη γνώμη και άποψη του να ξέρεις πως ειναι Λαθος!
Οταν ενας γιατρος σε κατευθύνει βάση συγχρονων αποτελεσμάτων κλινικών μελετών τότε εισαι σε καλό δρόμο!!! Έχουμε εξαίρετους γιατρούς που ειναι πάνω απο ολα άνθρωποι και ευεργετες αλλα που να τους βρεις μιας και τους πνίγουν τα καρτέλ...