Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Κρήτης και ο ενιαίος Σύνδεσμος νομού Λασιθίου που… έρχεται

Τα ξενοδοχεία της Σητείας και της Ιεράπετρας αλλά όχι – τουλάχιστον ακόμη – αυτά του Μεραμπέλλου (από τη στιγμή που δεν υφίσταται ακόμη ως νομικό πρόσωπο ο υπό επανασύσταση πάντως Σύνδεσμος Ξενοδόχων Μεραμπέλλου-Λασιθίου)

θα εκπροσωπήσουν το νομό Λασιθίου στον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Κρήτης που μετά από ζυμώσεις αρκετών μηνών συστάθηκε σε Σώμα. Στις αρχαιρεσίες στις 20 Δεκεμβρίου εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, που θα εκπροσωπήσει την Κρήτη στον κόσμο με εξωστρέφεια και αναπτυξιακό πλάνο, προσδοκώντας να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του προορισμού του νησιού μας, εν αναμονή και των δύο πολύ σημαντικών έργων υποδομών του αεροδρομίου στο Καστέλι και του νέου Βόρειου οδικού άξονα Κρήτης, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Αμέσως μετά τις γιορτές προγραμματίζεται Γενική Συνέλευση για την επικαιροποίηση και την ψήφιση του νέου καταστατικού ώστε να μπορούν να συμμετέχουν περισσότεροι Σύνδεσμοι-Ενώσεις, αλλά και τα επόμενα βήματα για το πλαίσιο δράσης του νέου συνδέσμου.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, του οποίου θα προΐσταται ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης, το Λασίθι θα εκπροσωπεί ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σητείας Γιάννης Κακουράκης. Τη θέση του προέδρου της Ελεγκτικής Επιτροπής θα κατέχει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης Γιώργος Βαρδάκης.

«Πρέπει να βγαίνουμε

προς τα έξω με μία φωνή»

«Η Κρήτη είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού στη χώρα μας, είναι το νησί με τα περισσότερα καταλύματα, επομένως θα πρέπει να βγαίνουμε προς τα έξω ως Κρήτη ενιαία, αυτή ήταν η ανάγκη να δημιουργηθεί αυτός ο Σύνδεσμος» δηλώνει στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο κ. Κακουράκης. «Και βέβαια όταν βγαίνεις προς τα έξω ως ολόκληρη Κρήτη σε ακούν περισσότερο και σε ακούν και καλύτερα».

Βεβαίως ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Κρήτης δεν αποκλείει την ταυτόχρονη ύπαρξη και των κατά τόπους Συνδέσμων-Ενώσεων Ξενοδόχων.

Ήδη, άλλωστε, όπως έχει ήδη δημοσιεύσει η ΑΝΑΤΟΛΗ υπό άμεση επανασύσταση βρίσκεται ο εδώ και  χρόνια ανενεργός Σύνδεσμος Ξενοδόχων του Μεραμπέλλου. Απομένει να γίνουν οι εκλογές από την ορισθείσα προσωρινή διοίκηση και να συγκροτηθεί έπειτα και επίσημα το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σητείας, επιβεβαιώνει και ο ίδιος στην ΑΝΑΤΟΛΗ αυτή την προσπάθεια «συνένωσης δυνάμεων», με τους ξενοδόχους του νομού Λασιθίου για πρώτη φορά να συγκροτούν έναν ενιαίο θεσμικό φορέα. «Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας και πρέπει και ο νομός Λασιθίου να βγαίνει προς τα έξω με μία φωνή» σημειώνει σχετικά. «Περιμένουμε να συναντηθούμε για να δούμε πώς θα το προχωρήσουμε και επίσημα, η διάθεση πάντως είναι θετική από όλους. Είμαστε άλλωστε στο Λασίθι ο μοναδικός νομός με τρεις Ενώσεις Ξενοδόχων, και στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο και στα Χανιά έχουν καταφέρει να έχουν από μία ενιαία Ένωση Ξενοδόχων που είναι και θεσμικό τους όργανο».

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πηγή : Ανατολή