Για επαναφορά της διάστασης του σκανδάλου Novartis και κατάρριψης των στοιχείων της σκευωρίας κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που στην Βουλή η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε πρόταση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου του κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προσθέτοντας και το αδίκημα της συμμορίας.

Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου προχώρησε σε κατάθεση “ποταμό” στην προανακριτική επιτροπή και “αποδόμησε” τις μαρτυρίες των εισαγγελικών λειτουργών Γιάννη Αγγελή και Ελένης Ράικου.

Μάλιστα ο** ΣΥΡΙΖΑ **καταγγέλλει τον αντεισαγγελέα του ανώτατου Δικαστηρίου Γ. Αγγελή για μεθοδεύσεις, προκειμένου να εμποδίσει την παραλαβή κρίσιμων πληροφοριών για έλληνα πολιτικό απο τις αμερικανικές αρχές.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι η κυρία Δημητρίου: «ακύρωσε την αξιοπιστία του κ. Αγγελή, χαρακτηρίζοντας ψευδείς τους ισχυρισμούς του εισαγγελέα, ότι έμαθε από την ίδια για τον περιβόητο Ρασπούτιν που δήθεν εμπλέκεται στην υπόθεση Novartis» και ισχυρίζονται ότι «Η Ξένη Δημητρίου αποκάλυψε επίσης τις μεθοδεύσεις του κ. Αγγελή σε σχέση με τη συνάντηση του με Αμερικανούς εισαγγελείς και εμπειρογνώμονες, στη Βιέννη». Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Αγγελής πήγε εκεί μετά από αίτημα δικό του, αλλά αρνήθηκε την ανταλλαγή εγγράφων και λοιπών αποδεικτικών στοιχείων, παγώνοντας στην ουσία με τη συμπεριφορά του τις σχέσεις με τους Αμερικανούς. Από διαρροές δικαστικών πηγών και από προηγούμενες καταθεσεις, προέκυψε οι οι Αμερικάνοι επρόκειτο να δώσουν στοιχεία σχετικά με λογαριασμό πολιτικού προσώπου.

Αναφερόμενη στην εμπλοκή της Ελένης Ράικου, η Ξένη Δημητρίου αποκάλυψε την απόκρυψη βασικών στοιχείων από την κ. Ράικου καθώς όπως είπε, η κ. Τουλουπάκη ανέσυρε πολλούς φακέλους εγγράφων που δεν είχαν διαβιβαστεί από την κ. Ράικου στον ανακριτή.

Επανέλαβε ότι η κ. Ράικου ακόμη και δύο μέρες πριν την παραιτηση της «*ουδέποτε επικαλέστηκε ή υπονόησε πιέσεις, απειλές και περί Ρασπούτιν, έννοιες τις οποίες επινόησε 18 μήνες μετά την παραίτηση της, εξυπηρετώντας προφανώς σκοπιμότητες».

Ειδήσεις σήμερα:

Έρευνα: Πότε τελειώνει η πανδημία; - Η ημερομηνία «εξόδου» για την Ελλάδα

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Όλη η δικογραφία

Νέα Υόρκη: Νοσοκόμα αποβάλλει το στρες με γυμνή artist φωτογραφία στην Times Square*