Τις χθεσινές δηλώσεις του Υφυπουργού Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη περί διοδίων στο ΒΟΑΚσχολιάζει με ανακοίνωση της η Ν.Ε, ΣΥΡΙΖΑ Χανίων.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται “Η ΝΔ πρέπει επιτέλους να το πάρει απόφαση ότι παρέλαβε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό για το νέο ΒΟΑΚ, ότι έχουν τρέξει ήδη δύο διαγωνισμοί που ολοκλήρωσαν την πρώτη φάση τους και ότι έχουν δρομολογηθεί με το βέλτιστο δυνατό τρόπο τα μετέπειτα βήματα. Και να μην κρύβεται πίσω από άθλια μισόλογα και συκοφαντίες ότι, δήθεν, παρέλαβε «σκίτσα». "

Όλη η ανακοίνωση

Εκφράζουμε την απορία μας για την τοποθέτηση του (Κρητικού) υφυπουργού Μεταφορών της ΝΔ ότι το θέμα των διοδίων στον μελλοντικό ΒΟΑΚ δεν πρέπει να είναι ταμπού, αλλά να το προσεγγίσουμε «με διαφορετικό πνεύμα».

Είναι, άραγε, η δήλωση αυτή ένα ακόμα δείγμα της άγνοιας και της προχειρότητας και με την οποία το σύνολο των στελεχών της συντηρητικής παράταξης, μηδέ του Αρχηγού της εξαιρουμένου, προσεγγίζει το θέμα της κατασκευής ενός σύγχρονου και ασφαλούς αυτοκινητόδρομου στο νησί;

Ή μήπως προλειαίνει το έδαφος;

Την πρώτη εκδοχή δεν μπορούμε να την αποκλείσουμε!

Τη δεύτερη θα θέλαμε ειλικρινά να μην ισχύει διότι μόνο νέες περιπέτειες και καθυστερήσεις μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα.

Η ΝΔ πρέπει επιτέλους να το πάρει απόφαση ότι παρέλαβε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό για το νέο ΒΟΑΚ, ότι έχουν τρέξει ήδη δύο διαγωνισμοί που ολοκλήρωσαν την πρώτη φάση τους και ότι έχουν δρομολογηθεί με το βέλτιστο δυνατό τρόπο τα μετέπειτα βήματα. Και να μην κρύβεται πίσω από άθλια μισόλογα και συκοφαντίες ότι, δήθεν, παρέλαβε «σκίτσα».

Η κυβερνητική παράταξη συνολικά αναλαμβάνει τεράστια ευθύνη εάν βάλει το μεγάλο αυτό έργο σε νέες και απρόβλεπτες περιπέτειες. Ο Κρητικός Λαός δεν θα της το συγχωρήσει!