Ανάποδα αποτελέσματα φαίνεται πως έχει η προσπάθεια του δημοσιογράφου και ανταποκριτή του γερμανικού περιοδικού spiegel Γιώργου Χρηστίδη να επιτεθεί κατά του υπουργού μετανάστευσης και ασύλου Νότη Μηταράκη.

Ο ίδιος σε μία προσπάθεια να απαντήσει στην ανακοίνωση του υπουργείου μετανάστευσης και ασύλου αλλά και στα tweets του αρμόδιου υπουργού, σύμφωνα με τα οποία ο εν λόγω δημοσιογράφος χρησιμοποίησε την ιδιότητά του ως μεταφραστής και να συναντήσει τους 38 μετανάστες που διασώθηκαν, δημοσίευσε στο twitter του την επαγγελματική του σφραγίδα ως μεταφραστής.

Δείτε την ανάρτησή του

Και κοίτα να δεις κάτι πράγματα (αν ήταν διασυνδεδεμένες ηλεκτρονικά οι υπηρεσίες του δημοσίου Ελλάδα 2.0 ίσως και να το γνώριζαν) pic.twitter.com/L8iE2Ymc9p

— Giorgos Christides (@g_christides) August 28, 2022

Όπως επισημαίνουν ωστόσο πάρα πολλοί χρήστες στα social media η προσπάθεια αυτή του δημοσιογράφου όχι μόνο τον φέρνει στην αντεπίθεση αλλά επιβεβαιώνει και τα λεγόμενα του κυρίου Μηταράκη, αφού σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου μετανάστευσης και ασύλου ο εν λόγω δημοσιογράφος «υπέβαλε παραπλανητικό αίτημα εισόδου ως μεταφραστής» την ώρα που ο πραγματικός του σκοπός ήταν να διενεργήσει ρεπορτάζ για το γερμανικό μέσο Spiegel. Κάτι, για το οποίο όμως δεν είχε λάβει σχετική άδεια.

Δείτε μερικές από τις απαντήσεις

Όχι. Άλλο μεταφραση άλλο συνέντευξη. Άλλο πχ ιατρική βοήθεια άλλο μπήκα νόμιμα κ πήρα συνέντευξη.

— Maelstrom (@BruceDeorum) August 28, 2022

Αν έχετε την καλοσύνη μπορείτε να μας ενημερώσετε: α) σε ποια γλώσσα πραγματοποιήθηκαν οι συνεντεύξεις, β) αν γνωρίζετε την αραβική γλώσσα, γ) ποια ήταν η ΜΚΟ με την οποία συνεργαστήκατε για να παράσχετε τις μεταφραστικές σας υπηρεσίες.

— e-Αmyna (@e_amyna) August 28, 2022

Είναι θεμιτό να κάνεις μετάφραση σε ΜΚΟ όπου εργάζεσαι. Το θέμα είναι αν εργάζεσαι σε ΜΚΟ .

— Costantinoskiof (@costantinoskiof) August 28, 2022

Και κοίτα να δεις κάτι πράγματα. Αν υπέβαλες αίτημα εισόδου ως ανταποκριτής ξένου μέσου ενημέρωσης για να πάρεις συνέντευξη δεν θα ήσουν ψεύτης και υποκριτής με σφραγίδα.

— Κιουμπρικός ??? (@Kubrickman_gr) August 28, 2022

«Πραγματικός σκοπός της επίσκεψης ήταν να συνομιλήσει και να προχωρήσει σε συνεντεύξεις με ορισμένους εκ των 38 μεταναστών που εντοπίστηκαν προ ολίγων ημερών σε ελληνικό έδαφος, οι οποίοι ακόμη βρίσκονται σε διαδικασίες παροχής εξηγήσεων στις αρμόδιες αρχές», ανέφερε νωρίτερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

«Μετά λύπης μας, διαπιστώνουμε ότι παραβιάστηκαν κατ’ ελάχιστο οι κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας και εμπιστευτικότητας όπως υπαγορεύονται στο Γενικό Κανονισμό Λειτουργίας των δομών φιλοξενίας, καθώς και ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος επέλεξε συνειδητά τον εμπαιγμό των ελληνικών αρχών. Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Συνολικά για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό, με πρωτοβουλία του κ. Μηταράκη, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16:00 συνεδρίαση της αρμόδιας Διαρκούς Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής.