VIDEO ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩN ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Θα επέμβει κάποιος; Σοβαρές καταγγελίες για τα «έξυπνα ηχεία» (Βίντεο)

_katagkelies_gia_e3upna_hxeia_.png

Του Γιώργου Φαρμάκη

Κάποτε εξετάζαμε το ενδεχόμενο να μας παρακολουθούν στον δρόμο, οι αρχές.

Όταν αποδείχτηκε ότι οι αρχές παρακολουθούν τις κινήσεις των πολιτών,όλοι είπαν:

Δεν πειράζει όλα γίνονται για το καλό μας.

Τώρα που αποδείχτηκε ότι οι αρχές μας παρακολουθούν μέσω των ηλεκτρονικών συσκευών, ο κόσμος πάλι είπε:

Δεν πειράζει, «εγώ δεν έχω να κρύψω τίποτα».

Είμαστε η χαρά της Παγκόσμιας εξουσίας. Ποιος θα μπορούσε να το διανοηθεί. Οι άνθρωποι να πουλάνε τόσο εύκολα την ελευθερία τους. Σαν να μην έφτανε αυτό, ακόμα υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν ενημερωθεί για το συγκεκριμένο θέμα.

Πασίγνωστος άνθρωπος που ασχολείται με τις νέες τεχνολογίες και επενδύει πάνω σε αυτές, υποστήριξε ότι εταιρείες σαν την Google και την Amazon χρησιμοποιούν έξυπνα ηχεία (Alexa Κλπ) για να ακούνε τους εργαζομένους τους αλλά και τους απλούς καταναλωτές.

Ο John Borthwick δήλωσε: Θα έλεγα ότι υπάρχουν πολλά «προβλήματα» με αυτά τα έξυπνα ηχεία. Μέσω αυτών των συσκευών, γίνονται παρακολουθήσεις. Δεν μπορώ να αποκαλέσω αλλιώς αυτό το πράγμα.

Δείτε το βίντεο:



Ο διευθύνων σύμβουλος της Betaworks, επισήμανε τους κινδύνους! Μπορεί κανείς να πει ότι έχει κάθε συμφέρον να το κάνει αυτό, ώστε να χτυπήσει τον ανταγωνισμό ΑΛΛΑ:

Τα όσα κατήγγειλε είναι πραγματικά σοβαρά και αν δεν ήταν σίγουρος, δεν θα έμπαινε σε αυτή την διαδικασία, η οποία μπορεί να έχει και νομικές προεκτάσεις, αν οι τεχνολογικοί κολοσσοί κινηθούν εναντίον του. H Gοοgle και η Amazon δεν είναι όποιες και όποιες εταιρείες.

Δεν μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα επέμβει κάποιος, για να εξετάσει τις καταγγελίες του Borthwick!!!

Πηγή εικόνας:pexels

el.gr