Κόσμος ΚΥΠΡΟΣ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θα μας τρελάνουν Η Ελλάδα στηρίζει την Κύπρο για τις κυρώσεις αλλά δεν τις απαιτεί στην Ε.Ε.

Απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου αναφορικά με τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, τόνισε ότι «η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά τη θέση της Κύπρου για την εφαρμογή της Απόφασης του Συμβουλίου της ΕΕ, σχετικά με την επιβολή στοχευμένων κυρώσεων έναντι προσώπων και οντοτήτων που εμπλέκονται στις συνεχιζόμενες παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ωστόσο μόλις πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας ζήτησε λίστα κυρώσεων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης και όχι επιβολή τους. Στις 18/9 δήλωνε μετά το πέρας συνάντησής του με τον Τσέχο ομόλογό του, T. Petricek:

Ζητάμε όμως από τους φίλους και εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση να υπάρξει μία προετοιμασία μίας λίστας κυρώσεων, οι οποίες δεν επιθυμούμε να επιβληθούν τώρα στην Τουρκία, αλλά να υπάρχουν εκεί για να επιδειχθεί τι θα συμβεί εάν η Τουρκία – κάτι που εμείς απευχόμαστε – επανέλθει στην λογική των παράνομων ενεργειών.

Κι όλα αυτά με την Τουρκία να αλωνίζει στην ΑΟΖ της Κύπρου. Επιπλέον η χώρα μας άφησε ολομόναχη την Κυπριακή Δημοκρατία στο ζήτημα της σύνδεσης των κυρώσεων στη Λευκορωσία με την Τουρκία.