Ένα δραστικό μέτρο προκειμένου να σταματήσουν τους οδηγούς που κάνουν υπερβολική χρήση της κόρνας βρήκε η αστυνομία στο Μπουμπάι της Ινδίας.

Ορισμένα από τα φανάρια εφοδιάστηκαν με ειδικό μηχανισμό ο οποίος όταν ανιχνεύει ήχους κόρνας μεγαλύτερους σε ένταση από 85 ντεσιμπέλ θα «μηδενίζει» το κοντέρ της αντίστροφης μέτρησης στο «κόκκινο» για το «πράσινο».

Σε σχετική ανάρτηση στο Twitter η αστυνομία του Μουμπάι αστυνομικός που πρωταγωνιστεί ακούγεται να λέει παρουσιάζοντας τον μηχανισμό με τίτλο Punishing Signal: «Καλωσήρθατε στην παγκόσμια πρωτεύουσα της κόρνας. Οι οδηγοί εδώ κορνάρουν όποτε το φανάρι γίνεται “κόκκινο”. Ίσως έτσι να το ξανασκεφτούν για το πώς μπορεί να γίνει πιο γρήγορα “πράσινο” το φανάρι».

Στο βίντεο παρουσιάζονται και οδηγοί οχημάτων αλλά και αναβάτες μοτοσικλετών που δεν μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Την απάντηση στην απορία τους δίνει μια τεράστια πινακίδα στην οποία αναγράφεται το μήνυμα «κορνάρεις περισσότερο, περιμένεις περισσότερο».

Το βίντεο καταλήγει με τη φράση «μπορείς ελεύθερα να κορνάρεις αν δεν σε πειράζει να περιμένεις».

Horn not okay, please!
Find out how the @MumbaiPolice hit the mute button on #Mumbai’s reckless honkers. #HonkResponsibly pic.twitter.com/BAGL4iXiPH

— Mumbai Police (@MumbaiPolice) January 31, 2020