Στις προοπτικές βελτίωσης της θέσης της Ελλάδας στην κατάταξη στον τομέα της καινοτομίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναφέρθηκε ο Χρήστος Δήμας, υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

«Υπάρχει μεγάλη δυνατότητα βελτίωσης της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή κατάταξη στην καινοτομία. Κύρια επιδίωξή μας είναι η έρευνα που παράγεται στα ερευνητικά κέντρα και στα πανεπιστήμια να έχει μεγαλύτερο αποτύπωμα στην οικονομία και την κοινωνία», σημείωσε.

«Φιλοδοξούμε η Ελλάδα να αποκτήσει ηγετικό ρόλο στον τομέα της καινοτομίας στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αλλά μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο έχουμε μπροστά μας αρκετό δρόμο», πρόσθεσε.

Ο κ. Δήμας, επίσης, χαρακτήρισε «εθνική ήττα» το γεγονός ότι «τα τελευταία χρόνια έχουν φύγει χιλιάδες νέοι από τη χώρα μας». «Η αντιστροφή του brain drain είναι ένα από τα πολύ μεγάλα στοιχήματα, πέρα και πάνω από οποιαδήποτε κυβέρνηση», επεσήμανε.

Τέλος, αναφερόμενος στο δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, σχολίασε: «Το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, είναι μια αυτονόητη πράξη, μία νίκη της λογικής».