Στον Έβρο βρέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, από όπου έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα κατά των fake news.

Επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη και στον Έβρο πραγματοποίησε χθες (21/1) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, όπου συναντήθηκε με τους πρέσβεις όλων των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από εκεί έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία για την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και την φύλαξη των συνόρων. Παράλληλα, απευθύνθηκε και προς την αντιπολίτευση σχετικά με την υπόθεση των «38» του Έβρου και του δήθεν νεκρού παιδιού στη νησίδα.

«Χθες στην Αλεξανδρούπολη ενημέρωσα αναλυτικά τους πρέσβεις των ευρωπαϊκών κρατών για την πραγματική κατάσταση στον Έβρο, για τα προπαγανδιστικά fake news του Αυγούστου καθώς και για τον «θάνατο» ενός μικρού κοριτσιού που αποδείχθηκε ότι δεν υπήρξε ποτέ. Tώρα που όλοι γνωρίζουν την αλήθεια για τη στημένη επιχείρηση υπονόμευσης της πατρίδας μας, ο κ. Τσίπρας οφείλει να ζητήσει συγνώμη. Γνωρίζω ότι δεν θα απολογηθεί ποτέ στην κυβέρνηση. Αλλά είναι θέμα τιμής να ζητήσει συγνώμη από τους Έλληνες αστυνομικούς, τους Έλληνες στρατιώτες και από τους ακρίτες μας στη Θράκη», ανέφερε στο Facebook του ο υπουργός.

Στο μεταξύ νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση των μεταναστών στον Έβρο ήρθαν στο φως μέσα από δημοσίευμα της Καθημερινής.

Ένας από τους 38 μετανάστες που βρέθηκαν στη νησίδα στα σύνορα του Έβρου μαρτύρησε ότι δεν υπήρχε νεκρό παιδί και το σκηνικό το έστησαν οι ίδιοι, όπως τους συμβούλευσαν, καταρρίπτοντας έτσι οριστικά το ρεπορτάζ του Spiegel.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής, ο Σύρος πρόσφυγας περιέγραψε πώς σκηνοθετήθηκε ο δήθεν θάνατος της «μικρής Μαρίας» και τι συνέβη πραγματικά στη νησίδα του Έβρου τον περασμένο Αύγουστο.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο διακινητής τον οποίο είχαν πληρώσει οι πρόσφυγες καθοδηγούσε εξ αποστάσεως τις κινήσεις τους, μέσω μιας γυναίκας που βρισκόταν στη νησίδα και δημοσίευε πληροφορίες και φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Προσπαθώντας να σκηνοθετήσουν τον θάνατο ενός 5χρονου κοριτσιού, έβαψαν ένα παιδί με μέικ-απ και του έβαλαν φαγητό κοντά στο στόμα του για να φαίνεται σαν να πέθανε από δηλητηρίαση, από δάγκωμα σκορπιού. Στη συνέχεια έστειλε τη φωτογραφία, άγνωστο σε ποιον.

Μετά τη φωτογράφηση, έπλυναν το παιδί και έκοψαν τα μαλλιά της για να μην θυμίζει το κορίτσι στη φωτογραφία, όπως ανέφερε ο μάρτυρας. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι επέλεξαν το συγκεκριμένο παιδί γιατί ο πατέρας της οικογένειας είχε δώσει λιγότερα χρήματα από ό,τι οι υπόλοιποι για να περάσουν στην Ελλάδα.

Χαρέλας στο Newsbomb.gr: Δικαίωση για τους συνοριοφύλακες

Στην αποκάλυψη της πλεκτάνης για το δήθεν νεκρό παιδί στον Έβρο αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας, ο οποίος επεσήμανε πως αυτή είναι η πάγια τακτική των κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών.

«Δικαιωνόμαστε μετά από τόσους μήνες, αφού διασυρθήκαμε, γιατί έχει αποδειχτεί αφενός ότι ούτε νεκρό παιδί υπήρχε ούτε ήταν σε ελληνικό έδαφος», τόνισε ο κ. Χαρέλας στο Newsbomb.gr. Εξήγησε, επίσης, ότι αυτές είναι οι τακτικές των κυκλωμάτων προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και να πετυχαίνουν την είσοδο των μεταναστών.

Μάλιστα, ανέφερε ότι σαν κι αυτό το περιστατικό υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις. «Θέλησαν να μας ρίξουν στην παγίδα και να δημιουργηθεί είτε ένα θερμό επεισόδιο ειτε δυσμένεια για τη χώρα μας σχετικά με τη διαχείριση του περιστατικού. Καταφέραμε να εντοπίσουμε τις παγίδες», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ανέφερε ότι στον Έβρο έχουμε πλέον μειωμένες ροές μεταναστών.

Σχετικές ειδήσεις