Δικογραφία κατά αγνώστου, με την κατηγορία της πιθανής θανάτωσης ζώου, ασκήθηκε σε βάρος του ατόμου, το οποίο, σύμφωνα με βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου, ποδοπάτησε σχεδόν νεογέννητο γατάκι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του δράστη, χωρίς, ωστόσο, να έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή η ταυτότητά του.

Ασφάλεια αυτοκινήτου με εγγύηση χαμηλότερης τιμής! Εως και 40% φθηνότερα!σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

Το περιστατικό έγινε τις μεταμεσονύχτιες ώρες της 20ης Αυγούστου, στην οδό Ερμού, κοντά στην πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στο βίντεο ο άντρας φαίνεται να εντοπίζει μία γάτα με τα τρία μωρά της. Την ακολουθεί, τα γατάκια τρέχουν να κρυφτούν, ωστόσο, ο άντρας προλαβαίνει το ένα, το πατάει δύο φορές με το πόδι του και το συνθλίβει. Στη συνέχεια φαίνεται να απομακρύνεται από το σημείο, σαν να μην έχει συμβεί το παραμικρό. Εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων ανέφεραν ότι θα κινηθούν νομικά για το περιστατικό.

Τι λέει μέλος της φιλοζωικής οργάνωσης «Νοιάζομαι»

Στο βίντεο που προβλήθηκε στο OPEN και στην εκπομπή Ανοιχτή Επικοινωνία. Ο δράστης, όπως διευκρίνισε η Εύη Καλαϊτζήδου από τη φιλοζωική οργάνωση «Νοιάζομαι», δεν έχει ταυτοποποιηθεί προς το παρόν, ενώ η οργάνωση σκοπεύει να κινηθεί νομικά.

Ερωτηθείσα αν τα περιστατικά κακοποίησης ζώων έχουν αυξηθεί η κα Καλαϊτζήδου τόνισε ότι πάντα υπήρχαν αλλά έχει αυξηθεί η ορατότητα τους χάρη στο διαδίκτυο. Η ίδια σημείωσε ότι η σκληρότητα κατά των ζώων δεν είναι μια συμπεριφορά που εντοπίζεται αποκλειστικά στις μεγαλύτερες ηλικίες, καθώς πολλά περιστατικά κακοποίησης εντοπίζονται και στην εφηβεία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ