Πολιτική Οικονομία Ελλάδα Κόσμος Αθλητισμός Ψυχαγωγία Food & Drink Travel Viral Videos ειδήσεις τώρα Θεσσαλονίκη φοιτήτρια μολότοφ ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη Ελεύθερη με περιοριστικό όρο η 28χρονη για τις μολότοφ στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη  Ελεύθερη με περιοριστικό όρο η 28χρονη για τις μολότοφ στο ΑΠΘ

Ελεύθερη, με περιοριστικό όρο, αφέθηκε η 28χρονη που συνελήφθητην προηγούμενη εβδομάδα, όταν βρέθηκε σακίδιο με επτά αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 06.11.2023 07:16Το Βόρειο Σέλας έβαψε κόκκινο τον ουρανό στη Βόρεια Ελλάδα - Εντυπωσιακές εικόνες

Καθώς μέσα στο σακίδιο υπήρχε η αστυνομική της ταυτότητα, κατέστη κατηγορούμενη και συνελήφθη από αστυνομικούς την ώρα που έβγαινε από το σπίτι της. Εις βάρος της ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για κατασκευή και κατοχή μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών υλών, ενώ παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 2η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Ισχυρίστηκε ότι είχε χάσει το σακίδιό της

Ενώπιον της ανακρίτριας, η νεαρή φοιτήτρια φέρεται να ισχυρίστηκε ότι είχε χάσει τις προηγούμενες μέρες το σακίδιο, στη διάρκεια φοιτητικού πάρτι στο Πανεπιστήμιο. Κατά πληροφορίες, δήλωσε άγνοια για το περιεχόμενο του σακιδίου και συγκεκριμένα για τις μολότοφ, την κατοχή των οποίων δεν αποδέχθηκε.

Όσον αφορά αντικείμενα που είχε στο σπίτι της, όπως σπρέι πιπεριού, μία αντιασφυξιογόνα μάσκα, πλαστικά δεματικά (tie wrap), σπρέι διαφορετικών χρωμάτων και συσκευασίες φαρμακευτικής πόσιμης γέλης, φέρεται να υποστήριξε ότι επειδή συμμετέχει σε φοιτητικές πορείες τα κατείχε για λόγους ατομικής προστασίας.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας ομόφωνα αποφάσισαν να την αφήσουν ελεύθερη, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ για την περαιτέρω ποινική της μεταχείριση και την παραπομπή της σε δίκη θα αποφανθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Στο μεταξύ, έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης είχαν συγκεντρωθεί φοιτητές σε ένδειξη συμπαράστασης προς την 28χρονη.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη