Με τη συμμετοχή περίπου 600 με 700 **φοιτητών **ξεκίνησε η πορεία που έχουν καλέσει οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους **συλληφθέντες **φοιτητές της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου.

Η προσυγκέντρωση έλαβε χώρα στην Πρυτανεία του **ΑΠΘ **και στη συνέχεια ξεκίνησε πορεία προς τα δικαστήρια της πόλης, όπου και οι συλληφθέντες θα παραστούν ενώπιον εισαγγελέα.

Διαβάστε ακόμα: Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα 31 φοιτητές και εξωπανεπιστημιακοί για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

«Η καταστολή δεν θα περάσει - Έξω τα ΜΑΤ από τις σχολές - Οι φοιτητές δεν τρομοκρατούνται - Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων», αναφέρεται στο κεντρικό πανό της πορείας που φέρει την υπογραφή των Φοιτητικών Συλλόγων της Θεσσαλονίκης.

Πριν την πορεία, οι φοιτητές ανάρτησαν έξω από την Πρυτανεία ένα πανό που αναγράφει «ο Αριστοτέλης θα ντρεπόταν για την πολιτική σας». Με το ξεκίνημα της πορείας, το συγκεκριμένο πανό κατέβηκε και ακολούθησε την πορεία ενώ ένα ακόμα πανό υπέρ των συλληφθέντων και με συνθήματα ενάντια στην αστυνομία και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως έχει τοποθετηθεί και στο κτίριο της Πρυτανείας.

«Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια θα πραγματοποιηθεί στην κατειλημμένη πρυτανεία ως προσυγκέντρωση και θα μεταβεί με πορεία στα δικαστήρια», αναφέρεται σε κείμενο που υπογράφει η «Συνέλευση κατειλημμένης πρυτανείας».

«Οι φοιτητές συνεχίζουν την κατάληψη στην πρυτανεία του ΑΠΘ και καλούν σε στήριξη όσους και όσες θεωρούν καθήκον τους την υπεράσπιση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων. Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Οι απαντήσεις μας ενάντια στα αντικοινωνικά και αντι-εργατικά μέτρα της κυβέρνησης που εντείνουν τον κρατικό και καπιταλιστικό ολοκληρωτισμό πρέπει να δοθούν συλλογικά και μαζικά στους δρόμους του αγώνα. Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/στις 31 συλληφθέντες/συλληφθείσες της κατειλημμένης πρυτανείας ΑΠΘ», τονίζεται στο κάλεσμα από φοιτητικές παρατάξεις, εργατικά σωματεία και την αναρχική ομοσπονδία Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμα: Θεσσαλονίκη: «Σηκωτούς» έβγαλε η Αστυνομία τους φοιτητές από το ΑΠΘ