ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩN ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι άνθρωποι θα ζουν μέχρι τα 500 χρόνια.


σχόλιο Γ.Θ : Χάρισμά τους αυτή η ζωή...

Ακούγεται ακραίο, σενάριο ίσως επιστημονικής φαντασίας, αλλά...
αρκετοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο άνθρωπος μπορεί να φτάσει μέχρι τα 500 χρόνια ζωής.
Σε συνέδριο γενετιστών και γεροντολόγων υποστηρίχτηκε από τον γενετιστή δρ. Πανκάι Καπάχι, ότι η διάρκεια της ανθρώπινης ζωής μπορεί να μεγαλώσει επί 5 ή 6 φορές ακόμα, κάτι που σημαίνει ότι θα φτάσει τα 500 χρόνια!
Ο αριθμός των ανθρώπων που περνούν τα 100 αυξήθηκε κατά 71% την τελευταία δεκαετία, ενώ οι επιστήμονες εκτιμούν πως θα συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια.
Ωστόσο, ο Βρετανός καθηγητής Κόλιν Μπλέικμορ, μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, εξήγησε πως υπάρχει «ταβάνι» στο πόσο μπορεί να μεγαλώνουν οι άνθρωποι, δηλαδή πόσο αντέχει το σώμα να γερνάει, και τοποθετεί το «ταβάνι» αυτό στα 120 χρόνια. Ιστορικά, τα καταγεγραμμένα περιστατικά ανθρώπων που ξεπέρασαν το όριο αυτό είναι ελάχιστα, λέει, και δεν είναι πολύ πιθανό μέσω της ανάπτυξης φαρμάκων να το επεκτείνουμε.
Στο συνέδριο, όπου συμμετείχαν γενετιστές και γεροντολόγοι, υποστηρίχθηκε πως θα πρέπει το βάρος να πέσει στο πώς θα βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των ανθρώπων και όχι στο πώς θα επιμηκυνθεί η διάρκειά της.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο της Ηλικίας, το 2050 το ποσοστό του πληθυσμού της γης που θα είναι πάνω από 60 ετών θα είναι το 21%, ενώ σήμερα είναι το 12%.