Πασχαλινές διακοπές τέλος για την Βουλή και μάλιστα η «επάνοδος» αναμένεται να είναι… καυτή. Κι αυτό διότι ο Πρόεδρος του ΕΣΡ, Αθανάσιος Κουτρουμάνος θα περάσει την Πέμπτη την πύλη του Κοινοβουλίου προκειμένου να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τα πεπραγμένα του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Μαθαίνω ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον περιμένουν πως και πως, προκειμένου να του τα ψάλλουν συνολικά για το έργο του. Θυμίζω ότι ήδη έχουν άρει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του ενώ έχουν ζητήσει την παραίτησή του. Μάλιστα, πριν από λίγο διάστημα είχαν ζητήσει να έρθει στη Βουλή ώστε να δώσει εξηγήσεις για το γεγονός ότι η εκπροσώπηση των κομμάτων στα ΜΜΕ είναι – κατά την Κουμουνδούρου- δυσανάλογη. Την ίδια ώρα, βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να φέρουν στην επιφάνεια και το πόρισμα της συνομοσπονδίας των διεθνών οργανώσεων του Τύπου που διαπιστώνει επιδείνωση της ελευθερίας.

Με άλλα λόγια, καταλαβαίνει κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προετοιμαστεί για μια «κοινοβουλευτική μάχη» στην Θεσμών και Διαφάνειας, περιμένοντας τη ΝΔ και τον Κουτρουμάνο στη γωνία.

Α.Δ